Uyum eğitiminde ilk koronavirüs karantinası

Uyum eğitiminde ilk koronavirüs karantinası

6 Eylül'de Türkiye genelinde başlayacak eğitim öncesi başlayan uyum eğitiminde ilk koronavirüs karantina haberi Bursa'dan geldi. Akçeşme İlkokulu’nda koronavirüs testi pozitif çıkan öğrencinin gittiği sınıf tamamen karantinaya alındı.

Bursa’da, Akçeşme İlkokulu’nda birinci sınıfa başlayan bir öğrencinin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine, 30 arkadaşı ve öğretmeni karantinaya alındı.

Yenişehir ilçesindeki Akçeşme İlkokulu’nda birinci sınıfa başlayan bir öğrenci, geçen çarşamba akşamı evinde, kendini halsiz hissettiğini söyleyince ailesi tarafından hastaneye götürüldü.

Hastanede yapılan kontrolde, çocuğun koronavirüs testinin pozitif çıktığı bildirildi. Bunun üzerine öğrencinin eğitim aldığı sınıftaki 30 öğrenci ve öğretmeni, 14 gün boyunca evlerinde karantinaya alındı. Öğrencilerin 14 gün eğitimlerini çevrim içi olarak sürdürecekleri belirtildi.

metropol-1

HALK TEDBİRLERE İNANMIYOR

Metropoll Araştırma Şirketi'nin kamuoyuyla paylaştığı anket sonuçlarına göre; Türk halkının yarısı okullarda yeterli tedbirin alınmadığını düşünüyor. Metropoll Araştırma Şirketi'nin anketinde sorulan 'Okullarda yeterli tedbir alındığını düşünüyor musunuz?' sorusuna cevap veren katılımcıların yüzde 49,4'ü okullardaki koronavirüs tedbirlerinin yetersiz olduğunu beyan etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN