Zonguldak'ta heyelan! Ev toprak altında kaldı, 2 kişi aranıyor

Zonguldak'ta etkili olan sağanak yağış sonrası müstakil bir ev yıkıldı. Evde olduğu değerlendirilen anne ve oğlu için kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışma sırasında ikinci kez toprak kayması meydana geldi. Arama kurtarma çalışması gerçekleştiren ekipten 21 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Birçok ilde sağanak yağış sonrası olumsuzluklar yaşandı. Zonguldak'ta sağanak yağışın ardından meydana gelen heyelan bir evi yıktı. İçinde Perihan Çakar (70) ve oğlu Sait Çakar'ın (50) mahsur kalmış olma ihtimaline karşı ekipler yıkıntıda arama- kurtarma çalışması başlattı. Kurtarma çalışmaları sırasında ikinci bir heyelan meydana geldi. Heyelan nedeniyle 21 ekip üyesi yaralandı.

Yalova Çınarcık'ta ise dere taştı, evleri su bastı, mahsur kalan vatandaşı ekipler kurtardı. Düzce’de de sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak nedeniyle dereler taştı. Bazı evleri su basarken, doğalgaz boruları patladı.

ZONGULDAK'TA HEYELAN

Zonguldak’ta etkili olan yağış sonucu Asma Mahallesi Tulumba Sokak'ta heyelan meydana geldi. Sokakta bulunan tek katlı müstakil ev, üzerine gelen toprak ve kaya parçalarının etkisiyle yıkıldı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

8286935.jpg

ANNE VE OĞLUNA ULAŞILAMADI

Evde yaşayan anne Perihan Çakar ve oğlu Sait Çakar'a ulaşılamadı. Ekipler, anne ve oğlun yakınlarından da dışarıda olup olmadıklarına dair bilgi alamadı. Anne ve oğlunun heyelan altında kalıp yıkılan evin içinde olma ihtimaline karşı arama- kurtarma çalışması başlatıldı, çevrede de güvenlik önlemi alındı.

8287340.jpg

İKİNCİ TOPRAK KAYMASI MEYDANA GELDİ

Arama- kurtarma çalışmaları yapılırken ikinci heyelan meydana geldi. Kurtarma çalışmalarını yürüten ekip, toprak altında kaldı ve 21 kişi yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı. Heyelanın yaşandığı bölgedeki tüm vatandaşlar, tehlike sebebiyle alandan uzaklaştırıldı.

8287403.jpg

Ekipler, göçük altında kaldığı belirtilen anne ve oğlunu kurtarma çalışmaları devam ediyor.

8287391.jpg

AFAD’TAN HEYELAN AÇIKLAMASI

AFAD heyelanlarla ilgili olarak şu bilgilendirmeyi yaptı:

“Zonguldak 9 Aralık 2023 saat 20.00 sıralarında, Asma mahallesi Tulumbaüstü sokakta bulunan iki katlı bir ev heyelan sebebi ile çökmüştür. Göçük altında kalan iki vatandaşımızı arama kurtarma çalışmalarına süratle başlanmış olup, çalışmalarda AFAD, Jandarma, madenci, itfaiye ve 112 sağlık ekipleri görev almaktadır.

8287580.jpg

Arama kurtarma çalışmaları sırasında ikinci bir heyelan meydana gelmiş ve ekiplerimizden 21 personel göçük altında kalmıştır. Göçük altında kalan personellerimiz kurtarılarak hastaneye sevk edilmiş olup sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisi alınmıştır. Yaralı personelimize Allah'tan acil şifalar dileriz.

Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Ankara, Sakarya, İstanbul, Eskişehir, Afyonkarahisar, Düzce, Çorum, Karabük AFAD il ekiplerimizden Arama Kurtarma Personelimiz, araç ile çalışmalara destek vermek üzere bölgeye sevk edilmiştir.”

8287384.jpg

YALOVA'DA DERE TAŞTI

Yalova Kocadere köyüne ismini veren dere, aşırı yağışlarla birlikte taştı. Köyün Yalı Mahallesi’nde sokaklar sular altına kalırken birçok evde de su baskınlarının yaşandığı öğrenildi. Kocadere Köyü Muhtarı Volkan Varol, bölgede su baskınları nedeniyle maddi hasar meydana geldiğini söyledi.

8286483.jpg

Öte yandan, Çınarcık ilçesi Esenköy beldesinde yaşanan su baskınları sebebiyle AFAD ekibi ve Esenköy itfaiyesi, mahsur kalan vatandaşı kurtardı.

8286538.jpg

VATANDAŞLAR KAMYONETE BİNEREK EVLERİNDEN UZAKLAŞTILAR

Düzce'de de sabah saatlerinden beri etkili olan sağanak yağış nedeniyle Gölyaka ilçesindeki çeşitli mahallelerde derelerin taşması sonucu evleri su bastı. Vatandaşlar kamyonetlere binerek evlerinden uzaklaştı. Gölyaka ilçesi Esen Mahallesi’nde aşırı yağışlar nedeniyle asfalt zeminin çökmesi sonucu doğalgaz borusu patladı. Ekipler bölgede tedbir alarak, patlayan borunun tamir edilmesi için çalışma başlattı.

8286448.jpg

8286482.jpg

8286478.jpg

8286479.jpg

8286480.jpg

8286481.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN