Yenimahalle Belediyesinden öğrencilere kırtasiye desteği: Başvurular başladı

Yenimahalle Belediyesinden öğrencilere kırtasiye desteği: Başvurular başladı

Yenimahalle Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde öğrencilere ve ailelerine destek olmak amacıyla kırtasiye yardımı başvurularını başlattı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayan destekten yararlanmak isteyen aileler, başvurularını 16 Ağustos tarihine kadar belediyenin internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek.

Her haneden bir kişinin başvuru kaydının geçerli olacağı yardımdan yararlanabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Yenimahalle ilçe sınırları içerisinde ikamet etmek ve asgari ücret veya altında gelire sahip olmak şartları aranıyor.

Başvuru sırasında öğrenci belgesi, başvuru yapacak kişinin vukuatlı nüfus kayıt örneği, aynı hanede ikamet eden kişileri gösteren belge ve SGK dökümü isteniyor.

“Eğitim, geleceğe yapılan en önemli yatırımdır”

Belediyenin eğitim alanındaki çalışmalarının yalnızca okul döneminde değil, yıl boyunca sürdüğünü belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim hayatında ailelerimizin üzerindeki yükü bir nebze olsun azaltmak istedik. Eğitim, geleceğe yapılan en önemli yatırımdır. Amacımız hiçbir çocuğumuzun eğitim ihtiyaçları nedeniyle kendisini eksik hissetmemesidir. Göreve geldiğim günden bu yana devlet okulunda okuyan çocuklarımızın özel okullarda okuyan öğrencilerle eşit şartlarda eğitim alabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yüzden de devlet okullarına imkanlarımız ölçüsünde destek oluyoruz, ihtiyaçlarını gideriyoruz. Eğitim alanında kreşlerimiz, kütüphanelerimiz, destek eğitim merkezlerimiz ile de öğrenci ve ailelere destek olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN