Yeşilay Şube Başkanı Zorlu'ya 'uyuşturucudan' tutuklama: Haberim yok, araç kiralık

Yeşilay Şube Başkanı Zorlu'ya 'uyuşturucudan' tutuklama: Haberim yok, araç kiralık

Bağımlılıkla mücadele merkezi Yeşilay'ın Kilis Şube Başkanı Ahmet Zorlu'nun kaza yaptığı aracından 800 gram uyuşturucu ile hassas terazi ele geçirildi. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Zorlu, "Haberim yok, araç kiralık." diyerek suçlamaları reddetti. Zorlu'nun bir dönem danışmanlığını yaptığı AK Parti Kilis eski Milletvekili Reşit Polat ise, "AK Partili bir arkadaşımız. Bunu yapabilecek biri değil." diye konuştu.

Sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji gibi bağımlılıklarla mücadele eden ve zararlı alışkanlıklardan toplumun korunması için çalışan sivil toplum kuruluşu Yeşilay'ın Kilis Şube Başkanı Ahmet Zorlu, aracında 800 gram uyuşturucu ve hassas terazi bulunması üzerine tutuklandı.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, geçtiğimiz hafta Kilis'e gelerek teşkilatla toplantı düzenledi. Kilis ziyareti sonrası araç konvoyuyla Şanlıurfa’ya geçti.

KAZA SONRASI UYUŞTURUCU İHBARI

Konvoyda yer alan Yeşilay Başkanı Ahmet Zorlu’nun kullandığı araç, Urfa’dan dönerken trafik kazası yaptı. Otomobil Gaziantep’te tamirciye bırakıldıktan sonra uyuşturucu ihbarı yapıldı.

Jandarma araçta 800 gram uyuşturucu, hassas terazi ve tuşlu telefon ele geçirdi. Kilis'te bulunan Zorlu, Gaziantep'e çağırılarak savcılıkta ifadesi alındı.

'HABERİM YOK'

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Zorlu, suçlamaları reddederek, “Benim haberim yok, araç kiralık.” diye ifade verdi.

Jandarma ihbarın yapıldığı telefonu araştırıyor.

'BUNU YAPACAK BİRİ DEĞİL'

Zorlu’nun Kilis’te beraber siyaset yaptığı AK Parti Kilis eski Milletvekili Reşit Polat konu hakkında, "Burası küçük bir şehir, herkes birbirini tanır. Ahmet Zorlu da AK Partili bir arkadaşımız. Eğitimci biri, ben de inanamıyorum, tanıdığım kadarıyla bunu yapabilecek biri değil. Bir yanlışlık var diye düşünüyorum." dedi.

resit-polat-ahmet-zorlu.jpg

Ahmet Zorlu, AK Parti Kilis eski Milletvekili Reşit Polat’ın danışmanlığını da yapmıştı. 2019 yılında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ‘"Sigara, alkol, uyuşturucu bağımlılığına karşı"’ yarışma düzenleyen Ahmet Zorlu, dereceye giren öğrencilere plaket de vermişti.

YEŞİLAY'DAN AÇIKLAMA

Olayın gündem olması üzerine Yeşilay'dan açıklama geldi. Kurumdan yapılan kısa açıklamada, "22.12.2023 tarihinde basında Yeşilay Kilis Eski Şube Başkanı’nın adının geçtiği haberlere ilişkin açıklama yapma gereği doğmuştur. Bu konuda kamuoyunu aydınlatmak isteriz.

Söz konusu haberlerde ismi geçen şahıs, Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun 05.04.2019 tarihli 27/72/2019 sayılı kararı ile görevden alınmıştır ve bu tarihten beri kurumumuzla hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN