Selçuk Aydın, Zilic'i 2,5 saniyede nakavt etti

Selçuk Aydın, Zilic'i 2,5 saniyede nakavt etti

Selçuk Aydın ile Adnan Ziliç, boks maçında dün gece ringde kozlarını paylaştı. 2014 yılında şu anki WBC Süper Hafif Sıklet Dünya Şampiyonu Viktor Postol'a kaybettikten sonra boksa bir süre ara veren Selçuk Aydın, Adnan Ziliç'i 2,5 saniyede nakavt ederek tarih yazdı.

Dün gece Ntvspor'da yayınlanan dev maçı Bilgehan Demir sundu. Bu maçı kazanan Selçuk Aydın dünyada yeniden ilk 50 içine girdi.

Zilic ile kozlarını paylaşan Selçuk, çok konuşulacak bir maça imza attı. Her iki sporcuda ringde yerini alırken belki de boks tarihinde ender görülen bir olay gerçekleşti.

2,5 saniyelik adam

Maça hızlı başlayan Selçuk, rakibine arka arkaya yumruklar indirmeye başladığı sırada Ziliç henüz 2.5 saniyede kendini yerde buldu. İlk etapta ayağa kalkmakta zorlanan Zilic, daha sonra ayağa kaksa da hakem maçı sona erdirdi. Selçuk, rakibini nakavt ederek kazandı. Selçuk, daha önce yine Almanya'da Sırbistanlı Misa Nikoliç'i 30 saniyede nakavt etmişti.

Selçuk Aydın kimdir?

4 Eylül 1983 Trabzon doğumlu. Dünya Kıtalar Arası ve Avrupa orta siklet boks şampiyonu Türk boksördür.
Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Çamlıca Köyünden olan Selçuk Aydın, 1983 yılında Akçaabat’ta dünyaya gözlerini açtı. Okul yaşantısı Trabzon’un 24 Şubat İlkokulu ile başlayan Aydın, sırasıyla Cumhuriyet Ortaokulu, Trabzon Lisesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi bölümlerinden başarıyla mezun oldu.1993 yılında başladığı boks yaşantısına milli takım kaptanlığının yanında ülkesine birçok uluslararası başarılar kazandırmıştır. Boks sporuna şimdi profesyonel olarak devam etmektedir. Şu anda Türkiye'yi temsilen dünya şampiyonluğu için ringe çıkmayı başaran ilk ve tek sporcudur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN