Selin vurduğu Giresun'da yıkım devam ediyor

Selin vurduğu Giresun'da yıkım devam ediyor

Giresun'da etkili olan şiddetli sağanak sonucu meydana gelen, 5'i asker 11 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin de kaybolduğu sel felaketinde riskli binaların yıkımına devam ediliyor.

Giresun'da, 22 Ağustos günü akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle sel ve heyelanlar meydana geldi. Özellikle Dereli ilçesinde dereler taştı, cadde ve sokaklar nehre döndü, park halindeki araçlar da sele kapılarak sürüklendi. Selde 5'i asker 11 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de kayboldu.

19 binanın yıkıldığı, 361 yapının hasar gördüğü kentte, altyapı ve üstyapı ile elektrik, su ve telefon hatları da zarar gördü. Sel afetinin en fazla etkilediği Dereli ilçe merkezi, çamur, taş ve topraktan ekiplerin çalışmasıyla temizlendi.

a6cce3524617fc7bd82490dbb919f867.jpg

RİSKLİ BİNALARIN YIKIMI SÜRÜYOR

Alt yapı çalışmalarının yanı sıra yıkım kararı alınan binaların yıkımına iş makineleriyle devam ediliyor. Yıkılan binaların yerine 142 konut inşa edilecek. Şehir siluetiyle uyumlu, modern mimarinin yöresel mimariyle buluşacağı yeni konutlar, yatay ve az katlı olarak inşa edilecek.

c889026c50fe4fde947bab873eef1f33.jpg

YIKIM EKİBİNE SALDIRIDA 9 TUTUKLAMA

Dereli'de, 19 Eylül’de, karar alınan binaların yıkımını gerçekleştiren 7 iş makinesi operatörüne saldırarak, 2’sinin ağır yaralanmasına neden olan 9 şüpheli, polis ekiplerince yakalanıp, gözaltına altındı.

C.A., S.A., M.A., A.Ş, Z.A., Ş.A., N.G., G.G. ve E.A., sorgularının ardından ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme’, ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs', 'kasten yaralama’, ‘tehdit ve hakaret’, ‘iş ve çalışma hürriyetinin ihlali’ suçlamalarıyla sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yıkım ekibine saldıranların, iddiaya göre, 'Bizden izinsiz yıkım yapamazsınız, devlet biziz’ diye tehditler savurdukları öğrenildi.

BELEDİYE BİNASI İLE YIKIM TAMAMLANACAK

İlçede yıkım ekibini tehdit ederek, saldıran 9 kişinin tutuklanmasının ardından yıkımlar, jandarma kontrolünde sürdürülüyor. Ekipler, hasarlı binaları iş makineleri ile yıkarak, enkazını kaldırıyor. Hasar gören Dereli Belediyesi binası ile yıkım, tamamlanacak.

82a981f0d3c0e8fe0d5c2d7637674efe.jpg

Yıkım ekibi görevlisi Hamit Taş, sona geldiklerini belirterek, "1 haftalık işimiz kaldı. Hasarlı binaların yıkımını tamamlamak üzereyiz. Molozları kaldırdıktan sonra burada yıkımı tamamlamış olacağız" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN