Serdar Kılıç'tan Temsilciler Meclisi'ne S-400 tepkisi

Serdar Kılıç'tan Temsilciler Meclisi'ne S-400 tepkisi

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin S-400 açıklamalarına tepki gösteren - Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Kılıç "Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin bu konudaki algısı ve yansıttığı tutum yanlış ve yanıltıcıdır" dedi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Demokrat Eliot Engel ve Kıdemli Üyesi Cumhuriyetçi Michael McCaul'ün Türkiye'nin S-400 alımına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

Kılıç Twitter hesabından, Engel ve McCaul'ün Türkiye'nin S-400 alımını eleştiren açıklamalarını ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin resmi Twitter hesabından paylaşılmasına tepki göstererek, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, acil ihtiyaç duyulan hava savunma sistemi için teknik ve ekonomik bir karar almıştır. Bunun stratejik bakış açımızla hiçbir ilgisi yok ve hiçbir şekilde ABD, NATO ya da Rusya arasında yapılan bir seçim değildir. Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin bu konudaki algısı ve yansıttığı tutum yanlış ve yanıltıcıdır."

19-07/13/01

ANKARA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN