Seyahat yasağı ne zaman kalkacak? Otobüs ve uçak seferleri ne zaman açılır?

Seyahat yasağı ne zaman kalkacak? Otobüs ve uçak seferleri ne zaman açılır?

Koronavirüs (corona virüs) tedbirleri kapsamında şehirlerarası yolculuklar ilk olarak otobüs ve uçakla yasaklandı, ardından kişilerin özel arabaları ile il sınırlarının dışına çıkmasına kısıtlama getirilmişti. Peki seyahat yasağı ne zaman kalkacak? Otobüs ve uçak seferleri ne zaman açılır? İşte detaylar…

Çin’de başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, ülkemizde de pek çok alanı olumsuz olarak etkiliyor. Alınan en sıkı tedbirlerden birisi şehirlerarası seyahatler oldu. Şehir dışına çıkmak isteyenler valilikten izin alıyor. Peki seyahat yasası ne zaman kalkar? Tüm bilgiler karar.com’da…

SEYAHAT YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?

Sağlık Bakanlığına bağlı bilim kurulu üyelerinin önerisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler arasında yer alan şehirlerarası seyahat genelgesi İçişleri Bakanlığı tarafından illerin valiliklerine gönderildi. Genelge kapsamında kimsenin nedensiz olarak şehir değiştiremeyeceği, değiştirmek istediği takdirde bulunduğu valilikten izin alması gerektiği ifadesi yer alıyor.

Şuan için 30 büyükşehir ve Zonguldak için geçerli olan yasak diğer illeri kapsayıp kapsamayacağı henüz bilinmiyor.

OTOBÜS VE UÇAK SEFERLERİ NE ZAMAN AÇILIR?

Alınan kararlara bakılırsa otobüs seferlerinin henüz ne zaman normale döneceği konusunda bir bilgi bulunmuyor.

Uçak seferlerinin ne zaman başlayacağı tarihle ilgili olarak da İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklama bulunmuyor. Uçakla seyahat etmek isteyen kişilerinde öncelikle valilik veya ikamet ettikleri ilçenin kaymakamlıklarından izin almaları gerekecek. İzinler aynı zamanda e-devlet üzerinden de alınabiliyor.

İZİN BELGESİ NASIL ALINIYOR?

Seyahat izin belgesini kişiler valilik ve ilçe kaymakamlıkları üzerinden alabilecekleri gibi e-devlet üzerinden de hızlı şekilde alabiliyorlar. Peki e-devlet üzerinden seyahat izin belgesi nasıl alınıyor? İçişleri Bakanlığı E-Başvuru sistemi üzerinden talepte bulunabiliyor. Seyahat izin belgesini almak isteyen kişiler tek gidiş veya gidiş-geliş olacak şekilde tercihlerde yapabiliyorlar. Tek gidiş için düzenlenen izin belgeleri 36’a saate kadar geçerliliğini sürdürecekken, gidiş dönüş için verilen seyahat izin belgeleri ise 72 saate kadar geçerli olacak.

Tüm bu yöntemlerin dışında telefonda müracaat etmek isteyen kişiler İçişleri Bakanlığına bağlı Alo 199 hattı üzerinden de izin belgelerini temin edebilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN