SGK prim borcu olan sağlık hizmetinden faydalanabilir mi? Son tarih 31 Aralık

SGK prim borcu olan sağlık hizmetinden faydalanabilir mi? Son tarih 31 Aralık

Prim borcu olanların sağlık hizmetlerinden faydalanması 2019 yılı sonuna kadar yani 31 Aralık’a kadar uzatıldı. GSS borç ödeme yükümlülükleri de devam ediyor. Peki, GSS borcu olanlar ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanabilir mi? İşte ayrıntılar…

 

31 Aralık 2019 tarihine kadar Bağ-Kur’lular ve GSS primini kendisi ödeyenler 60 gün borçlu olması halinde dahi sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek. Tekrar uzatılmaması durumunda 2020’de GSS borcu olanlar sağlık hizmetinden yararlanamayacak. Detaylar karar.com’da…

GSS BORCU OLANLAR SAĞLITAN YARARLANABİLİR Mİ?

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, Sosyal Güvenlik Kurumu GSS kapsamında olup ancak borcunu ödemeyen veya ödeyemeyen vatandaşlar, 31 Aralık 2019 Tarihine kadar devlet hastaneleri ve üniversite hastaneleri hizmetlerinden ücretsiz yararlanmaya devam edecekler.

Normalde 60 gün ve üzeri GSS borcu olanlar sağlık hizmetlerinden yararlanamıyordu. Yıl sonuna kadar yani 31 Aralık 2019’a kadar GSS kapsamında olan vatandaşların bakmakla yükümlü olduğu kişiler de yararlanabilecek. 2020 yılı itibarıyla GSS borcu olanlar ücretsiz sağlık sigortasından yararlanamayacak.

19-12/04/sgkk.jpg

29 MART RESMİ GAZETE İLANI

“5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 60'ıncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin 2 numaralı alt bendi ile (g) bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı olup 67'nci madde hükümleri çerçevesinde sağlık hizmeti alamayan Türk vatandaşları ile bunların bakmakla yükümlü olduğu kişiler, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait sağlık tesisleri ile devlet üniversitelerinin sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde sunulan sağlık hizmetlerinden 5510 sayılı Kanun'daki usul ve esaslar çerçevesinde yararlanmada, 31 Aralık 2019'a kadar 4736 sayılı Kanun'un 1'inci maddesinin birinci fıkrası hükmünden muaftır.”

TÜM BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

GSS NEDİR?

Genel sağlık sigortası, kişilerin öncelikle sağlıklarının korunmasını, sağlık riskleri ile karşılaşmaları halinde ise oluşan harcamaların finansmanını sağlayan sigortayı, ifade etmektedir.

Genel sağlık sigortası ile kişilerin ekonomik gücüne ve isteğine bakılmaksızın, ortaya çıkacak hastalık riskine karşı, toplumun bütün fertlerinin sağlık hizmetlerinden eşit, ulaşılabilir ve etkin bir şekilde faydalanması sağlanmıştır.

GSS kapsamında; herhangi bir işte çalışmayan, sigortalı olmayan, bakmakla yükümlü olunan kişi olarak anne, baba, eş ve ya çocukları üzerinden sağlık güvencesi olmayan, SGK’dan emekli maaşı ya da gelir almayan herkes zorunlu olarak yer almaktadır.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN