Sığınmacı kampında çıkan yangında 6 kişi öldü

Sığınmacı kampında çıkan
 yangında 6 kişi öldü

Lübnan'ın Bekaa ilinde Suriyeli sığınmacıların yaşadığı kampta çıkan yangın nedeniyle biri çocuk altı kişi yaşamını yitirdi.

Lübnan'da Suriyeli sığınmacıların barındığı kampta çıkan yangında biri çocuk 6 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

Yangına, sivil savunma ekipleri, bölge sakinleri ve güvenlik güçleri başta olmak üzere çok sayıda kişi müdahale etti. Sosyal İşler Bakanlığına bağlı ekipler, kamptaki çocukları ve yaşlıları tahliye etti. Olayda biri çocuk altı kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı açıklandı. Yangın nedeniyle 50 çadır da kullanılamaz hale geldi. 

Yangının çıkış nedeni belirlenemedi

Yangının çıkış nedenine ilişkin bir açıklama yapılmadı. BM'nin resmi verilerine göre, 1 milyon 100 binden fazla Suriyeli Lübnan'da sığınmacı konumunda bulunuyor.  

Sığınmacıların, ülkede devletten ve insani yardım kuruluşlarından gerekli desteği görmediği için zor şartlar altında yaşadıkları belirtiliyor.

BEKAA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN