Siirt'te 5.1 büyüklüğünde deprem | Son depremler

Son dakika haberi... Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, Siirt'in Kurtalan ilçesinde saat 08.45'te 5.1 büyüklüğüne bir deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 5.0 olarak açıkladı. Vatandaşlar ise büyük panik yaşadı.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün sitesinde yer alan bilgiye göre, Siirt'in Kurtalan ilçesinde saat 08.45'te 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

KANDİLLİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

Depremin 2.2 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Deprem, Diyarbakır, Şırnak, Şanlıurfa, Mardin, Bitlis illerinde de hissedildi.

 

 

AFAD: DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 5.0

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise 2.6 derinlikle olduğunu duyurduğu depremin büyüklüğünü 5.0 olarak açıkladı.

 

 

Depremin ardından AFAD'dan yapılan açıklamada "Deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

 

screenshot-1.jpg

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

SİİRT VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ise "Siirt ve Kurtalan ilçe merkezinde hasar yok. Ekiplerin kırsalda araştırması sürüyor" açıklamasını yaptı.

'İNSANLARIN PANİKLEMESİ İÇİN BÜYÜK BİR DEPREM'

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Siirt'te meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremi yorumladı:

"Siirt'in kuzey kısmından geçen Kuzey Batı - Güney Doğu uzanımlı fay zonu var. Kurtaralan ilçesinde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi, burası da Batman'ın doğusuna düşen bir yer. 5 büyüklüğündeki deprem insanların paniklemesi için büyük bir deprem. Herkes sokaklara çıkmış. Merak ediyorum, herhangi bir zarar meydana gelmiş midir? Normal şartlarda bir zarar gelmemesi gerek. Fakat burada fay uzunluklarına bakıyorum, çok uzun faylar yok. Büyük depremlerin olmasını beklemem doğrusu. Bu bölge için, bazı faylarda 6'ya kadar çıkan depremler olabilir ama daha büyüğünün olmasını gösterecek belirtiler yok."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN