Şili'de tansiyon düşmüyor: Ölü sayısı 20'ye yükseldi

Şili'de tansiyon düşmüyor: Ölü sayısı 20'ye yükseldi

Şili’nin başkenti Santiago’da iki hafta önce metro ücretlerine yapılan zamma karşı başlatılan gösteriler devam ediyor. Gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısının 20’ye yükseldi, 9 bin 203 kişi ise gözaltına alındı.

Protestolar sırasında yaşanan insan hakları ihlalleriyle ilgili olarak dün ülkeye gelmesi beklenen Birleşmiş Milletler (BM) heyetinin programı ertelendi. Yeni tarih ise henüz açıklanmadı.

Uluslararası Af Örgütü heyeti ise ciddi insan hakları ihlalleri ve işkence belirtileri üzerine Şili’ye geldiğini duyurdu.

19-10/30/resimid_13493833.jpg

KADINLARA TECAVÜZ İDDİASI

Ülkeyi sarsmaya devam eden protestolar çerçevesinde kolluk kuvvetlerinin 17 kadına tecavüz ettiği iddiası da protestoları alevlendirdi. Olayın İnsan Hakları Enstitüsü’ne bildirildiği belirtildi.

19-10/30/resimid_13493739.jpg

Öte yandan, Latin Amerika ve Karayipler Ekonomik Komisyonu (ECLAC), gösteriler nedeniyle önümüzdeki hafta Santiago'da yapılacak olan 13. konferansını erteledi.

19-10/30/resimid_13495272.jpg

SANTİAGO/İHA

 




 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN