Şimşek: Devletin ödediği kira bütçenin binde biri değil

Şimşek: Devletin ödediği kira bütçenin binde biri değil

'Kamuda israf' eleştirilerine cevap veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yurt kiralarını hariç tutun, devletin bütün kiralara ödediği para bütçenin binde 1'i dahi değil ama 'israf var' algısı oluşturuluyor" dedi.

Habertürk Televizyonunda katıldığı programda açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin kamu tasarrufları alanında önemli bir başarı kaydettiğini ancak vatandaşta israf algısı oluşturulduğunu söyledi.

'İsraf algısı oluşturuluyor'

"Vatandaş, 'şu, araba aldı, şu kadar para' diye bakıyor. Eskişehir Yolu'nda muazzam lüks kiralardan bahsediliyor. Yurt kiralarını hariç tutun, devletin bütün kiralara ödediği para 350 milyon lira, bütçenin binde 1'i dahi değil ama vatandaşta 'israf var' algısı oluşturuluyor. Hangi çerçeveden bakarsanız bakın, kamu dengelerinde çok dramatik bir iyileşme yaşandı. Kamunun tasarruflarını koruyacağız. Mali disiplinden geri adım atmayacağız. Türkiye'de bir cari açık sorunu varken, ikiz açık sorununu kaldıramayız, buna izin vermeyeceğiz. Cari açık sarı ışıktır, o büyük bütçe açığı ile birleşirse kırmızı ışığa döner."

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN