Singapur'dan "İslamofobi, İslam’ı yanlış anlayan kişilerden kaynaklanıyor" mesajı

Singapur'dan "İslamofobi, İslam’ı yanlış anlayan kişilerden kaynaklanıyor" mesajı

Singapur İçişleri Bakanı Kasiviswanathan Shanmugam, ülkede artan İslamofobi'nin, İslam'ı yanlış anlayan insanlardan kaynaklandığını söyledi.

Bakan Shanmugam gazetecilere yaptığı açıklamada, İslamofobi'nin kesinlikle kabul edilemez olduğunu söyledi.İslamofobi'nin arttığına işaret eden Bakan Shanmugam, Asya dahil birçok kıta ve ülkede seçimlerde İslamofobi'yi savunan partilerin oy oranlarını artırdığını ifade etti.Shanmugam, İslamofobi'nin, şiddeti daha da artırdığını vurgulayarak, "İslamofobi, İslam’ı yanlış anlayan kişilerden kaynaklanıyor." ifadelerini kullandı.

Her dinde radikalizmi savunanların bulunduğunu belirten Shanmugam, "Radikalizm mağdurlarının çoğunu Müslümanlar oluşturuyor; masum insanlar, kadınlar ve çocuklar." değerlendirmesinde bulundu.Shanmugam, İslam hakkında yapılan günlük haberlerin İslamofobi'yi beslediğini sözlerine ekledi. 

KUALA LUMPUR/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN