Sırbistan, Rusya'dan 2 milyon doz aşı alacak

Sırbistan, Rusya'dan 2 milyon doz aşı alacak

Sırbistan, 2 milyon doz Sputnik V koronavirüs aşısı tedariki için Rusya ile anlaşmaya vardı. İki doz olarak yapılan aşılarla 1 milyon insan aşılanmış olacak.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu'ndan (RDIF)yapılan açıklamaya göre, Sırbistan, Rusya'nın yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı ürettiği Sputnik V aşısından 2 milyon doz alacak.

RDIF yetkililerinin açıklamasında, koronavirüse karşı tescil edilmiş ilk aşı olan Sputnik V’nin tedariki için Sırbistan ile bir anlaşma imzaladıkları belirtildi. Anlaşmanın bu ülkeye 2 milyon doz aşı gönderilmesini içerdiği kaydedildi.

Bunun yanında Sırbistan nüfusunun Sputnik V ile aşılanmasına bugün başlandı.

Viral vektör tabanlı bir aşı olan Sputnik V’nin birinci partisi ülkeye aralık sonunda teslim edilmişti. Aşının kullanımına ülkede başka bir klinik deneme yapılmadan izin verildi.

Sputnik'in haberine göre, Rusya’da geliştirilen Sputnik V’nin iki doz halinde uygulanması gerektiği düşünülürse, tedarik edilen aşılar Sırbistan’da 1 milyon kişiye uygulanması için yeterli olacak.

Sırbistan İçişleri Bakanı Aleksandr Vulin ile Parlamento Başkanı Ivica Dacic, bugün Rus aşısı uygulanan kişiler arasında yer aldı. Dacic, yaygın aşılanma programını desteklemek adına hükümet üyelerinin birbirinden farklı koronavirüs aşıları tercih ettiğini kaydetti.

Sırbistan’da Pfizer ile BioNTech’in geliştirdiği koronavirüs aşısının kullanımına 24 Aralık’ta başlanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN