Şırnak Cizre'de teröristler tarafından vurulan hamile kadının bebeği öldü

Şırnak Cizre'de teröristler tarafından vurulan hamile 
kadının bebeği öldü

Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristler tarafından vurulan 31 yaşındaki hamile kadın Güler Yanalak'ın bebeği öldü. 8 aylık hamile Güler Yanalak'a pazar günü teröristlerce ateş açılmıştı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, teröristlerce açılan ateşle yaralanan hamile kadının erken doğumla dünyaya getirilen bebeği kurtarılamadı.

Teröristler tarafından vurulan hamile kadının bebeği öldü

Güvenlik güçlerinin bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarının sürdüğü Nur Mahallesi'nde 8 aylık hamile Güler Yanalak pazar günü teröristlerin açtığı ateş sonucu yaralandı. Yakınlarının ihbarıyla 31 yaşındaki kadın, 112 acil servis ekibi tarafından çatışmalar devam ederken olay yerinden alındı. Zırhlı araçların koruduğu ambulansla Cumhuriyet İlköğretim Okulu yakınlarından çıkarılan Yanalak, Cizre Devlet Hastanesine getirildi.

İlk müdahalesi acil serviste yapılan hamile kadının karın bölgesinden vurulduğu belirlendi. Genç kadının bebeği erken doğumla alındı. Dünyaya getirilen kız bebeğe, silahlı saldırıdan zarar gördüğü ve sağlık durumunun kritik olduğunun belirlenmesi üzerine hemen müdahale edildi.

Bir süre kuvözde yaşam mücadelesi veren bebek, müdahalelere rağmen yaşam savaşını kaybetti. Anne Yanalak'ın ise genel sağlık durumunun iyi olduğu, tedavisinin hastanede sürdüğü belirtildi.

"Sağlık hizmetlerinde aksama yok" 

Öte yandan Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde terör örgütüne yönelik operasyonlar sürerken sağlık hizmetleri de aksatılmadan verilmeye devam ediliyor. Söz konusu ilçelerde hastalar evlerinden zırhlı araçların koruduğu ambulanslarla alınıyor, tedavilerinin ardından yeniden ikametgahlarına bırakılıyor. İlçelerdeki devlet hastaneleri de 24 saat esasıyla hizmet veriyor.

Silopi Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Ali Gök, sağlık hizmetlerinin düzenli verilmeye devam ettiğini söyledi.

Hastaneye günlük 120-130 hastanın müracaat ettiğini belirten Gök, "Sağlıkta herhangi bir aksama olduğunu kimse düşünmesin, bununla ilgili bir sıkıntı yok" diye konuştu. Gök, yeni doğum yapanların da bulunduğu hastanede güvenlik konusunda sıkıntı yaşanmadığını ve gerekli tedbirlerin kolluk kuvvetlerince alındığını kaydetti. 

ŞIRNAK/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN