Şırnak Valiliği: Cizre'deki evin yakınına ambulanslar gönderildi ancak gelen giden olmadı

Şırnak Valiliği: Cizre'deki evin yakınına ambulanslar gönderildi ancak gelen giden olmadı

Şırnak Valiliği, Cizre İlçesi'nde yaralıların bulunduğu iddia edilerek AİHM nezdinde Türkiye'yi zor duruma düşürmeye çalışan HDP iddialarından sonra evin yakınlarına kadar çok sayıda ambulans ile hasta nakil araçları gönderildiğini ancak saatlerce beklemelerine rağmen gelen olmadığını açıkladı.

Şırnak Valiliği, Cizre İlçesi'nde yaralıların bulunduğu evin yakınlarına kadar 10 ambulans ile hasta nakil araçları gönderildiğini ancak saatlerce beklemelerine rağmen gelen olmadığını açıkladı.

Sağlık ekipleri gönderildi

Şırnak Valiliği, sokağa çıkma yasağı süren Cizre İlçesi'nde bodrum katında yaralıların bulunduğu belirtilen evin yakınlarına kadar bugün sağlık sağlık ekipleri gönderildiğini açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Büyük bir gayretle..."

"İlimiz Cizre ilçesinde vatandaşlarımıza yönelik sağlık hizmetleri 112 acil servis ve diğer sağlık birimlerince özenle ve aralıksız yürütülmektedir. Bölgede terör örgütü ile mücadele esnasında bölücü terör örgütünün yaptığı patlayıcı tuzaklı barikatlar, hendekler ile ambulanslarımız ve sağlık görevlilerimize yönelik silahlı saldırılar, sağlık hizmetlerinde personel ve ekipmanımıza büyük zorluklar yaşatmasına rağmen, sağlık ekiplerimiz büyük bir gayretle görevlerini yerine getirmektedirler.

16-01/31/hqyft_1454091115_3436.jpg

12 araç yollandı

Bu bağlamda; güvenlik kuvvetlerimizin terörle mücadeleye yoğun bir şekilde devam etmesine rağmen, bölgede bir evin bodrumunda bulunduğu iddia edilen yaralılarla ilgili olarak, yaralıların yanından aradığını iddia eden ve ambulansların gelmesi halinde bulundukları bodrumdan çıkarak ambulanslara geleceklerini ifade eden kişinin talebi üzerine, bahse konu yerin yakınına kadar 10 ambulansın yanı sıra Cizre ve Şırnak Belediyelerine ait 2 hasta nakil aracı gönderilmiş, gelmeleri halinde kendilerinin sağlıklı bir şekilde hastaneye intikal ettirilecekleri söylenmiş ancak önceki günlerde olduğu gibi saatlerce beklenmesine rağmen gelmemişlerdir.

Yaralılardan cevap alınamadı

Konu ile ilgili her türlü çalışma yapılmış ancak iddia edilen yaralılardan olumlu bir cevap alınamamıştır."

AİHM'e Cizre başvurusu

29 Aralık'ta yapılan başvuru sonucu Cizre için Türkiye'den sokağa çıkma yasağı ile ilgili savunma isteyen AİHM, hükümetin vereceği savunma metninde 3 soruya cevap vermesini istemişti.

1. soru: Yasal dayanak

Türkiye'ye gönderilen yazıdaki ilk soruda sokağa çıkma yasağının yasal dayanağının ne olduğuna cevap verilmesi istendi.

2. soru: Gerçekçi ve yeterli sağlık hizmet

Cizre'de "yararlılar var" provokasyonunun altına yatan sebep AİHM'in Türkiye'ye yönelttiği ikinci soruyla ilgili. AİHM, hükümettin sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgede gerçekçi ve yeterli sağlık hizmetlerinin sunulup sunulamadığını ve temel ihtiyaçların karşılanıp karşılanamadığını da sormuştu. Cizre için ikinci kez AYM'ye başvurarak iç hukuk yollarını tüketen HDP'nin şimdiki hedefi yeniden AİHM. "Yaralılar sağlık hizmeti alamıyor" provokasyonuyla başvurusu öncesi kamuoyu oluşturarak elini güçlendirmek isteyen HDP'nin, Şırnak Valiliği'nin son açıklamasıyla kozları elinden alınmış oldu.

3. soru: Sağlıklı tahliye

AİHM, son olarak başvurucunun evini terk etmek istemesi halinde tahliyesinin sağlıklı bir şekilde yapılıp yapılamadığı sorusunun da cevaplanmasını istemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN