Hastanede ırkçılığa maruz kalan doktor koronadan hayatını kaybetti

Amerika'nın İndiana eyaletinde, bir hastanede Kovid tedavisi gören siyahi doktor, tedavi gördüğü hastanede meslektaşları tarafından ırkçı tavırlarla karşılaştıktan bir hafta sonra koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

ABD'de, bu ayın başlarında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan ve yüksek ateş ve kan öksürmesi şikayetleriyle Kuzey Indiana Üniversite Hastanesi'ne başvuran siyahi doktor Susan Moore'a iltihaplı lenf düğümlenmesi teşhisi konuldu. Ancak ağrı kesici ilaçlar için hastanede saatlerce beklemeye devam eden Moore, yayınladığı videoda doktorun acısını küçümsediğini dile getirerek, tek bildiği şeyin yoğun bir acı içinde olduğunu belirtmek oldu.

Dr. Susan Moore, siyahi olduğu için uygun tıbbi bakım alamadığını göstermek için Facebook'ta bir video yayınladı.

DOKTOR MESLEKTAŞINDAN IRKÇI TAVIR

Susan Moore, doktorun kendisine uyuşturucu bağımlısıymış gibi davrandığını, doktor olduğunu bilerek ırkçı tavırlar sergilemeyi sürdürdüğünü dile getirdi. Facebook paylaşımında "Bu insanlar beni öldürmeye çalışıyorlar" dedi. Moore daha sonra kaldırıldığı başka bir hastanede hayatını kaybetti .

Moore'un 19 yaşındaki oğlu Henry Muhammed, hayatını kaybeden babasının arkasından, "İyi ruhlar içinde" dileğinde bulundu. Henry  artık onun ölümü ve büyükbabasının demansı ile başa çıkmak zorunda. Dr. Moore, ailesinin gelirini tek başına sağladığı belirtilirken geride kalan ailenin masrafları için 'Go Fund Me' vakfı destek oluyor.

KOVİD EN COK SİYAHİ AMERİKALILARI ETKİLİYOR

Öte yandan Kovid-19 ülke genelinde toplulukları orantısız bir şekilde tahrip ederken, en çok siyah Amerikalıları etkiliyor. Siyahilerin koronavirüs ile hastaneye kaldırılma olasılığı beyaz Amerikalılara göre dört kat ve virüsten ölme olasılığı üç kat daha fazla.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN