Siyasi isimlerden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajları

Siyasi isimlerden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajları

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle siyasi isimlerden art arda mesajlar geliyor. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın "Millet kahramanlık destanı yazdı." derken Antalya Valisi Münir Karaloğlu şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi, "15 Temmuz'da maalesef düşman, içimizdeki maşalarını kullandı." dedi. İşte 15 Temmuz anma programları ve verilen mesajlar...

15 Temmuz 2016'da yaşanan hain darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçti. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğini hedef alan hain darbe girişiminin yıl dönümünde, 15 Temmuz şehitleri anılıyor, siyasi isimler bu günü anlatan mesajlarını yayınlıyor...

"BU MÜCADELE ÜÇÜNCÜ YILINDA DA SÜRMEKTEDİR"

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayınladığı mesajında milletin kahramanlık destanı yazdığını belirterek şunları kaydetti:

“15 Temmuz günü milletimiz vatanımızı bölüp parçalamak isteyen hain FETÖ üyelerine karşı büyük bir destan yazmıştır. Hain kalkışma gecesi vatandaşlarımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara ve meydanlara koşmuş, çok kısa bir sürede devletin içine sızan hainleri bertaraf etmeyi başarmıştır. Bu mücadele göstermiştir ki Türk Milleti asla egemenliğini kendisinin dışında başka bir yere bırakmadı, bırakmayacaktır. Bu mücadele üçüncü yılında da hala devam etmektedir. Bu dik duruş mücadelesinde vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize Allah’tan acil şifalar diliyorum. Yüce Mevla tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışla milletimize bir daha böyle günler yaşatmasın.”   

19-07/15/mustafa-yalcin.jpg

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERLE BİR ARAYA GELDİLER

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi.

Muratpaşa ilçesindeki bir otelde düzenlenen etkinlikte Vali Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Antalya Garnizon Komutanı Piyade Albay Tuncay Polat ve Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemuz, şehit yakınları ve gazilerle selamlaşarak, onlarla yemek yediler.

İlahilerin okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve cesareti ile milletin kahramanlığı ve fedakarlığı sayesinde engellendiğini söyledi.

Hayatını kaybeden şehitlere rahmet, yaralanan gazilere de şifalar dileyen Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Tarihimize baktığımızda, bu topraklarda çok önemli zaferlere imza attığımızı görürsünüz. Ancak 15 Temmuz bir başkaydı. Diğer savaşlarda düşman belliydi. 15 Temmuz'da maalesef düşman, içimizdeki maşalarını kullandı. İçimizdeki hainleri kullanarak, bir kalkışma yaptılar. Hırsız evin içindeyse ne yapsın kapıdaki kilit. Bu sefer hain içeride oldu. Bu sefer, bu milletin dini duygularını istismar ederek, bu milletin kurban parasıyla büyümüş, gelişmiş, serpilmiş bir hain terör örgütü, düşmanın maşası oluyor. 15 Temmuz'u bu millete yaşattılar. Ama Allah'a hamdolsun, 7'den 77'ye şehit olma niyetiyle Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak sokağa çıkan aziz milletimizin kahramanlığı ve fedakarlığı, o geceyi başka bir şeye dönüştürdü."

Türk milletinin 15 Temmuz'da yaşananları asla unutmaması gerektiğini vurgulayan Karaloğlu, "Eğer bu millete reva görülen bu hainliği unutursak, emin olun bu vatan hainleri bir yerlerde pusuda bekliyorlardır. Bu hainleri kullanan düşman da pusuda bekliyordur. Onun için 15 Temmuz'u da, canlarıyla destana çeviren şehitlerimizi de, gazilerimizi de, bu milletin mücadelesini de asla unutmayacağız. Asla unutturmayacağız. Unutursak, ihanet tekrar eder." diye konuştu.

19-07/15/15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu.jpg

ÜLKÜCÜLERDEN 15 TEMMUZ MESAJI

15 Temmuz hain darbe kalkışmasında Türk Milleti’nin tek yürek olarak demokrasiye sahip çıktığının altını çizen Oğuzeli Ülkü Ocakları Başkanı Sedat Gökkır, mesajında Türk Milleti göğsünü siper ederek, dünyaya demokrasi dersi verdini belirtti.

Gökkır yayımladığı mesajında, “Türk Milleti olarak sımsıkı kenetlenip, ülkemiz ve milletimiz üzerinde oynanan büyük oyunu görerek hainlerin maskesini düşürdük. Her birimiz Türkiye Cumhuriyetini son nefesimize kadar savunmalı, Atalarımızın bizlere emanet ettiği cennet vatanımıza sahip çıkmalıyız. Gerek dış kuvvetler gerekse ülkemizde bu hain kalkışmayı destekleyenler iyi bilmelidir ki Yüce Türk Milleti demokrasinin gücünü göstermeye ve tek yürek olmaya devam edecektir. 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli önderliğinde tüm Ülkücülerin büyük rol oynamıştır.

Genel Başkanımız Türkmen Beyi Devlet Bahçeli’nin güçlü, yürekli ve kararlı bir şekilde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’ne geçip bütün ışıkları yakın hiçbir ışığı söndürmeyiniz diyerek kurmayları ve genel merkez yöneticileri sabahın ilk ışıklarına kadar ülke ve demokrasi nöbetini eksiksiz olarak tutarak hain darbe girişiminin karşısında onurlu bir duruş sergilemiştir. Bizlerde bu duruşu ömrümüzün sonuna kadar devam ettireceğiz. Bu vesileyle 15 Temmuz gecesi vatanı, bayrağı, ülküsü ve namusu uğruna şehit düşen bütün demokrasi şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum.” dedi.

19-07/15/lkuculer.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN