Siyasilerden 'Boğaziçi' tepkisi

Siyasilerden 'Boğaziçi' tepkisi

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin gözaltına alınmasına siyasilerden art arda tepkiler geldi.

Boğaziçili öğrenciler ‘dışarıdan rektör’e şiddet içermeyen protestolarla tepki gösterdi. Ancak hiddetli gözaltılar ve konunun siyasi argüman haline getirilmeye çalışılması, makul bir demokratik hak talebini toplumsal krize dönüştürdü. Sürecin odağındaki rektör Bulu’ya yönelik, kamuoyunda oluşan beklentiye paralel olarak muhalefet liderleri “Sağduyulu davran, koltuğu bırak” çağrısında bulundu.  

Muhalefet partilerinden gelen diğer tepkiler şu şekilde:  

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, "Boğaziçi Üniversitesi’nde olan bitenlerle ilgili bir küçük bir not da Rektör Melih Bulu’ya: Zorla güzellik olmaz. Bu sevdadan vazgeçin. Neredeyse üniversitenin tüm öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından benimsenmiyor ve istenilmiyorsunuz. Daha fazla inat etmek anlamsızdır" dedi. 

Tevfik Fikret'in 1911’de Boğaziçi’nde kaleme aldığı şiir paylaşan  Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İbrahim M. Turhan, şu ifadeleri kullandı: 

Ortama ağır bir baskı egemendi. Umutsuzluk koyu bir karanlık gibi çökmüştü üzerine. Ama o, “yarınlar” dedi, “gelecek” dedi... Sevgili Gençler; tarihin akışı sizden yana. Akıldan, bilimden, özgürlükten, kardeşlikten yana.

Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay: Sayın Erdoğan, yangına körükle gidenleri çevresinden uzaklaştırıp biraz da bu gençleri dinlese, hem kendisi hem ülke yararlanır. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN