'Soçi bitti' ipleri gerdi

'Soçi bitti' ipleri gerdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Soçi mutabakatına uyulmuyor’ sözlerine Moskova’nın ‘2018 haritasına dönmeyeceğiz’ cevabı krizde dönüm noktası oldu. Heyetler arası görüşmeler de sonuçsuz kalınca tansiyon en yüksek seviyeye çıktı. Erdoğan’ın “İdlib harekatı an meselesi” çıkışına Kremlin’den aynı tonda cevap geldi: Şam’a askeri operasyon en kötü senaryo olur.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan “Türkiye’de FETÖ’nün serpilmesinde, güçlenmesinde herkesin payı olabilir ama bu ülkede FETÖ’yü terör örgütü olarak ilan edip ona savaş açan şahsım ve AK Parti’dir” dedi. İdlib’te rejim ve Rusya’ya sert mesajlar gönderen Erdoğan “Tüm hazırlıklar tamam. Bir gece ansızın İdlib’e gidebiliriz” diye konuştu. FETÖ ile mücadele ve siyasi ayak tartışmaları konusunda da CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yüklendi: Belki de 1 dolarlar Kılıçdarolğu’nda da çıkar...Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında öne üç başlık çıktı:

SON İKAZLARIMIZI YAPTIK

“Suriye’de destansı bir mücadele yürütüyoruz. Şayet bu bölgelerde muhatap ülkeler, güvenlik kaygılarımızı karşılayamazsa kendi başımızın çaresine bakmak zorunda kalacağımızı, açıkça kendilerine söyledik. İdlib’de rejimin saldırganlığını sona erdirip Soçi Muhtırası sınırlarına çekilmesi için son günlere giriyoruz. Artık son ikazlarımızı yapıyoruz.”

20-02/20/2020.jpg

BİR GECE ANSIZIN İDLİB

“Gerek Türkiye’de gerek Rusya’da gerekse sahada yapılan görüşmelerde arzu ettiğimiz neticeye ulaşamadık. Türkiye, İdlib konusunda kendi harekat planlarını uygulamak üzere her türlü hazırlığını yapmıştır. Her operasyonda olduğu gibi bu konuda da ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ diyoruz. İdlib Harekatı, bir an meselesidir. Ülkemizin bu konudaki kararlılığını hala anlamamış olan rejime ve onu cesaretlendirenlere İdlib’i bırakmayacağız.”

NE PAHASINA OLURSA OLSUN

“Bu bölgedeki gelişmelerin, ülkemizin üzerine getireceği yükü göz göre göre omuzlamaya asla niyetimiz yoktur. Ne pahasına olursa olsun İdlib’i hem Türkiye hem de bölge halkı açısından güvenli bir yer haline dönüştürmekte kararlıyız.”

TRUMPA İLE HER TÜRLÜ DAYANIŞMA OLABİLİR

“Trump ile İdlib konusunu görüştük. Her an her türlü dayanışmamız olabilir.”

RUSYA O SENARYODA YER ALMAZ

“Hava gücü kullanılır mı sorusuna) “Dedik ya, ‘Bir gece ansızın gelebiliriz.’ Bir gece ansızın geldiğimizde adıyla sanıyla, her şeyiyle geliriz.”
(Kremlin’e en kötü senaryo yanıtı) “Bizim arkadaşlarımızın yaptığı görüşmelerde, bana böyle bir şey gelmiş değil. Rusya’nın bu tür kötü senaryoların içinde yer alacağına inanmıyorum.”

BİR MANEVRAYLA BERRAT ETTİRMEYE  KALKTILAR 

“Gezi olayları aslında tıpkı askeri darbeler, tıpkı muhtıralar, tıpkı terör örgütlerinin saldırıları, tıpkı FETÖ’nün 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimleri gibi devleti ve milleti hedef alan alçak bir saldırıdır. Bu hadisenin en küçük bir masum tarafı yoktur. Bunlar, ciddi manada perde arkasında Soros türü, bazı ülkeleri ayaklandırmak suretiyle oraları karıştıran tipler vardır. Onun da Türkiye ayağı, malum içerdeydi. Bir manevrayla dün onu beraat ettirmeye kalktılar. Onlarla beraber başkaları da bu işin içerisinde. Ne yazık ki işgale yeltenmek suretiyle çatılara tırmanmaya kalkmışlar. Dozerlerle bütün Dolmabahçe’deki ofisimizin önü Bezmialem Valide Sultan Cami’nden Beşiktaş’a doğru oralarda kanallar açılmıştır.”

GEZİ’YE MASUM DİYEN YA GAFİLDİR YA HAİN

“Eğer sizin aydınlanmış gençleriniz bunlarsa, yandık. Bizim aldatılmış gençlere ihtiyacımız yok. Bizim bu vatan için feda-i can edecek gençlere ihtiyacımız var. Her kim Gezi olaylarını masum bir çevre hareketi olarak tanımlıyorsa ya gafildir ya da taammüden bu ülkenin ve milletin düşmanıdır.”

ÖRGÜTÜN BÜYÜMESİNDE HERKESİN PAYI VAR

“Ülke birçok sıkıntıyla boğuşurken birileri ısrarla FETÖ’nün siyasi ayağı ve yeni darbe teşebbüsü tartışması açıyor. Bu ülkede FETÖ meselesinin çok uzun ve derin sosyal, siyasi, kültürel kökleri olduğunu bilmeyen kimse yoktur. AK Parti’den önce olduğu gibi AK Parti döneminde de Türkiye bu süreci yaşamıştır.” 

ECEVİT İLE DE İLİŞKİLERİ VARDI

“Herhalde Sayın Ecevit’in bunlarla arasındaki muhabbeti bilmeyen de yoktur. Türkiye’de FETÖ’nün serpilmesinde, büyümesinde herkesin payı olabilir ama bu ülkede FETÖ’yü terör örgütü olarak ilan edip ona savaş açan şahsım ve AK Parti’dir.”

ERBAKAN HOCAMIZDAN NEFRET EDERDİ

“FETÖ’nün bu ülkede anlaşamadığı, görüşemediği tek lider var, o da merhum Erbakan Hoca’mızdır. Erbakan Hoca’mızdan nefret ederdi. Ama şimdi Erbakan Hoca’mla beraber olduğunu iddia eden malum zat, ne yazık ki onun müritleriyle beraber yürüyor. İsmen zikretmeme gerek var mı? İsraf olur.”

ÖNÜME TEK FETÖ DOSYASI KONMADI

“Bu ülkede vesayet güçleri yıllarca FETÖ’ye en küçük bir şekilde dokunmamıştır. Tam tersine ‘Allah’ diyen ‘kitap’ diyen, namaz kılan, eşi başörtülü kim varsa onları tasfiye etmenin yollarını aramışlardır. Başbakanlığım boyunca Yüksek Askeri şuralarda önüme tek bir FETÖ’cünün dosyası gelmedi. Gelen dosyalar hep mütedeyyin insanlarla ilgiliydi.”  

ONLARLA BEN DE GÖRÜŞTÜM AMA...

“Bu yapıyla en başından beri hem meşrebi hem itikadi sorunlarımız oldu. Ama hükümetlerimiz döneminde ülkede bizim gibi düşünmeyen, hareket etmeyen herkes gibi bunlara da hukuk ve hakkaniyet sınırları içerisinde yaklaştık. Doğru, ben de görüştüm. Bunu kaçırmama gerek yok. Ama Erbakan Hocamın bunlarla ilişkisinin olmadığını ifade ettim. Liderler içerisinde zaten ilişkisi olmayan sadece o idi. Demirel’in, Ecevit’in, Erdal İnönü’nün görüşmüşlüğü vardır, şu andaki beyefendinin aynı şekilde. İrtibatları ileri derecededir.” 

CHP GENEL MERKEZİ’NE BAKILMADI

“Kurumları harekete geçirdikten sonra dahi bu yapının gerçek organizasyon yapısını çıkarmakta zorlandık. Bu şemayı hala tam olarak çıkaramadığımızı düşünüyorum. Bunun ucu Türkiye’de değil, dışarıda. Bizi en çok da ülkemizin her köşesine ve dünyanın dört bir yanına sosyal bir örümcek ağı gibi yayılan bu örgütün CHP içinde böylesine güçlü olması şaşırttı. Devlet, FETÖ’yü her yerde elbette izlemiştir ama CHP Genel Merkezi’ne yeteri kadar bakılmadığı anlaşılıyor.”

SON PERDENİN BAŞROLU KILIÇDAROĞLU’NDA

“FETÖ’cü danışmanlar Bay Kemal’in yanında. Akıl hocaları onlar. İP’in de danışmanları yine onlar. Arkadaki gerçek oyunun ortaya çıkmaması için kurulan bu tezgah yıllarca başarıyla yürütüldü. Kasım Gülek’ten Ecevit’e kadar, namlı CHP’lilerden 12 Eylül ve 28 Şubat darbecilerine kadar herkes bu oyunda üzerine düşen rolü oynamış, FETÖ’ye figüranlık yapmışlardır. Bu oyunun son perdesinin başrolü de Kemal Kılıçdaroğlu’na verilmiştir.” 

BELKİ CÜZDANINDA 1 DOLAR VARDIR

“15 Temmuz gecesi FETÖ’nün şahsımdan bakanlara, bürokratlardan medya temsilcilerine kadar herkesin peşine düştü. Bir tek kişi FETÖ’nün özel ilgisine, himayesine, korumasına mazhar olmuştur; o da Kemal Kılıçdaroğlu’dur. İnsan, bu şahsın evinin ve cüzdanının en gizli köşesinde 1 dolarlık bir banknot saklayıp saklamadığını da merak etmiyor değil.”

NİCE İSLAMİ EKOL,SOLCU-KEMALİST FETÖCÜ ÇIKTI

“Bu zatın, her şeyi gibi siyasi duruşunun da yalan olması tabiidir. Çünkü nice sosyalist, nice ulusalcı, nice milliyetçi, nice liberal, nice Kemalist, hatta nice ‘şu veya bu İslami ekol’den diye bilinen ismin aslında su katılmamış FETÖ’cü çıktığını gördük. Kemal Kılıçdaroğlu için de aynı endişenin içindeyim.”

ABD, İNGİLTERE VE ALMANYA'DAN TÜRKİYE'YE DESTEK

Türkiye ile Rusya arasında ipler gerilirken Batı ittifakından Ankara’ya güçlü bir destek geldi. ABD, İngiltere ve Almanya, BM Güvenlik Konseyinde, Suriye rejimini Türkiye’nin İdlib’deki gözlem noktalarına saldırılarına son vermeye çağırdı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN