Son dakika! ABD Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Son dakika! ABD Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Gelen son dakika haberine göre, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Philip Kosnett Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Görüşmenin konusunun Suriye'de yaşanan son gelişmeler olduğu öğrenildi.

Reuters haber ajansı, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği maslahatgüzarının Suriye'deki gelişmeler üzerine Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldığını duyurdu. Dün gece ise İran ve Rusya'nın temsilcileri Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak İdlib'de oluşturulan çatışmasızlık durumuna yönelik gerçekleşen ihlaller değerlendirilmişti.

ANLAŞMA UYARINDA 12 GÖZLEM NOKTASI VAR

Astana’da Rusya ve İran ile varılan uzlaşma uyarınca muhaliflerin kontrolündeki İdlib bölgesinde çatışmasızlığı izlemek için Türkiye’nin 12 ayrı gözlem noktası kurması kararlaştırılmıştı.

Türkiye’nin halihazırda üç gözlem noktası oluşturduğu ve yaklaşık 500 askerinin gözlemci olarak bulunduğu belirtiliyor. Esad rejimi son günlerde İdlib’in güneyinde kuzeye doğru bir operasyon başlatmış, buna İranlı milislerin karadan Rusya’nın da havadan destek verdiği belirtilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN