Son dakika | ABD'de Kongre binası kapatıldı

Son dakika | ABD'de Kongre binası kapatıldı

Son dakika haberi... ABD Kongre binası güvenlik tehdidi gerekçesiyle giriş ve çıkışlara kapatıldı. Yetkililer pencerelerden uzak durun çağrısı yaparken binanın yakınlarından duman yükseldiği görüldü.

ABD'nin başkenti Washington DC'de, Kongre binasının Batı kanadından dumanlar yükseliyor. Bina, güvenlik tehdidi nedeniyle girişlere ve çıkışlara kapatıldı.

ABD polisi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Joe Biden'ın yemin töreni provası esnasında tanımlanamayan bir güvenlik tehdidi oluştuğu bildirildi.

BİNADAN AYRILMALARI İÇİN ALARM VERİLDİ

ABD'li Kongre muhabirlerinin aktardığına göre, Kongre binasındaki kişilere binadan ayrılmamaları için bir alarm verildi.

Ardından Kongre Binası yönetimi yaptığı açıklamada, "Bir dış güvenlik tehdidi nedeniyle yerleşkedeki tüm binalara giriş ve çıkışlar durdurulmuştur." ifadesi kullanıldı.

Ayrıca, Joe Biden'ın yemin töreni için hazırlıkların yapıldığı alan da tehdit nedeniyle tahliye edildi.

son-dakika-abd-de-kongre-binasi-guvenlik-13874129-8370-m.jpg

Yetkililer, dumanların bir kaç blok ötede olduğunu ve Kongre binası için tehdit oluşturmadığını söyledi. Öte yandan, NBC'nin aktardığına göre, bir kolluk kuvveti yetkilisi, dumanların yakınlardaki bir barınma kampta çıkan yangın nedeniyle olduğunu aktardı.

Donald Trump yanlıları 6 Ocak'ta ABD Kongre binasını basmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN