ABD'den Dünya Sağlık Örgütüne teşekkür

ABD'den  Dünya Sağlık Örgütüne teşekkür

ABD'de dün itibariyle yemin ederek göreve başlayan Joe Biden'ın baş tıbbi danışmanı Dr.Antony Fauci, Dünya Sağlık Örgütü'ne koronavirüsle mücadeledede gösterdiği liderlikten dolayı teşekkür etti.

ABD'de Biden, göreve gelir gelmez 17 kararnameye imza atarken koronavirüsle mücadele ve Dünya Sağlık Örgütü'ne yeniden katılım konusunda kararlık göstermeye devam ediyor. Biden'ın baş tıbbi danışmanı Dr. Fauci, örgütün küresel aşı programı COVAX'a dahil olacaklarını açıkladı. 

Joe Biden yönetiminin baş tıbbi danışman olarak atadığı Dr. Anthony Fauci, ABD'in Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile ilişkilerini düzeltmek için önemli bir adım attı.

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) küresel mücadeleye liderlik ettiği için DSÖ'ye teşekkür eden Fauci, yeniden DSÖ üyesi olmak istediklerini ve bunun getirdiği maddi yükümlülükleri yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.DSÖ'nün düzenlediği çevrimiçi programda konuşan Fauci, ABD'nin COVAX programına da katılacağını, Biden'ın bugün bunu kesinleştiren bir kararname çıkaracağını duyurdu.

DSÖ; az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin, aşılara eşit şekilde ulaşabilmesi için Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'nı (COVAX) başlatmıştı.

DSÖ: KÜRESEL SAĞLIK İÇİN İYİ BİR GÜN

'Feci bir ahlaki çöküşün eşiğindeyiz' uyarısı yapan DSÖ: Zengin ülkelere milyonlarca, bir yoksul ülkeye 25 doz aşı sözüne vurgu yaptı.

DSÖ Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus da bu haberi memnuniyetle karşıladı: "DSÖ ve küresel sağlık için iyi bir gün." dedi.

ABD Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü olarak görev yapan Fauci'nin koronavirüsle mücadele konusunda karşıt fikirlerde olduğu Trump, DSÖ'yü pandeminin boyutlarını Çin'in lehine gizlemekle suçlamış ve örgütten ayrılma kararı almıştı.  

Biden'ın yemin ederek göreve başlamasının ardından, yeni Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki ilk basın toplantısını düzenlemiş ve ABD'nin yeni kararnamelerle DSÖ'ye döndüğünü belirtmişti. 

ABD'de dün itibariyle yemin ederek göreve başlayan Joe Biden'ın baş tıbbi danışmanı Dr.Antony Fauci, Dünya Sağlık Örgütü'ne koronavirüsle mücadeledede gösterdiği liderlikten dolayı teşekkür etti.

ABD'nin maddi yükümlülüklerini yerine getireceğini söyledi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN