Son dakika! Afrin Harekatı'nda 8 şehit verdiğimiz Kel Tepe teröristlerden temizlendi

Son dakika! Afrin Harekatı'nda 8 şehit verdiğimiz Kel Tepe teröristlerden temizlendi

Afrin Harekatı'nda teröristlerin tünelden sızarak saldırdığı ve 8 şehit verdiğimiz 1083 rakımlı tepe (Kel Tepe) temizlendi. TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeybatısında 3 köyü ele geçirdikten sonra Raco belde merkezinin girişine ulaştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'in Mesekanlı, Mamalı, Atamanlı köylerini terörden arındırarak, Raco beldesi merkezine dayandı.

Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, Afrin’in kuzeybatısındaki Raco beldesine bağlı Mesekanlı, Mamalı, Atamanlı köyleri ile Bilal köy tepesini YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtardı. Böylece, Raco beldesinin merkezinin girişine ulaşılmış oldu.

18-03/02/kel.Jpeg

1083 RAKIMLI TEPE DE ALINDI

İlerleme sırasında, dün TSK unsurlarının teröristlerle çatışmasında 8 askerin şehit düştüğü 1083 rakımlı tepe (Kel Tepe) de ele geçirildi.

Sabah namazından sonra operasyon için harekete geçen ÖSO birliklerinin Raco'ya ilerleyişi de görüntülendi.

ÖSO Birlikleri Raco'ya girdi

120 NOKTA ELE GEÇİRİLMİŞ OLDU

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de biri belde merkezi, 91'i köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 21'i stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 120 noktayı ele geçirdi.

YARALILAR HATAY'A GETİRİLDİ

Afrin kırsalında teröristlerin tanksavarlı saldırısı sonucu 2 kişinin öldüğü kamyonette yaralanan 3 çocuk ve bir kadın, Türk askeri tarafından kurtarılarak Hatay'da tedavi altına alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN