Son dakika! Afrin'den acı haber: 2 asker PYD'PKK saldırısında şehit oldu

Son dakika! Afrin'den acı haber: 2 asker PYD'PKK saldırısında şehit oldu

TSK'dan gelen son dakika açıklamasında Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Afrin Bülbül güneybatısı ve El Maski'de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen tanksavar saldırısında 2 askerin şehit olduğu belirtildi. Şehit askerlerden 22 yaşındaki Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar, 3 ay önce dünyaevine girdiği öğrenildi. Şehit olan diğer askerin isminin ise Uzman Çavuş Yunus Emre Doğan olduğu açıklandı. Şehidin acı haberi Kilis’teki baba ocağına ateş düşürdü.

TSK'dan gelen son dakika açıklamasında Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Afrin Bülbül güneybatısı ve El Maski'de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen tanksavar saldırısında 2 askerin şehit olduğu belirtildi.

18-02/07/screenshot_3.jpg

TSK'dan yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 07 Şubat 2018 tarihinde, Afrin Bülbül güneybatısı ve El Maski civarında bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına yönelik. PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen tanksavar ve top/havan saldırıları neticesinde iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Saldırı sonrasında bölücü terör örgütü mensuplarına derhal bölgede mevcut ateş destek vasıtaları ile karşılık verilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine." ifadesine yer verildi.

KİLİS'E ŞEHİT ATEŞİ

Suriye’nin Afrin kentine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Şeyhuruz bölgesinde YPG’li teröristler ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı askerler arasında çatışma çıktı. Çatışmada ağır yaralanarak şehit olan Uzman Çavuş Yunus Emre Doğan’ın naaşı Kilis’e getirildi. Kilis’in Polateli ilçesine bağlı Yılanca köyü nüfusuna bağlı Yunus Emre Doğan’ın ailesine şehadet haberi akşam saatlerinde askeri yetkililer tarafından verildi.

Şehidin naaşı yarın Kilis’te yapılacak cenaze töreni sonrası defnedilecek.

3 AY ÖNCE EVLENMİŞTİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de sürdürdüğü 'Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen 22 yaşındaki Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ın, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan anne ve babasına şahadet haberi verildi. Şehidin 3 ay önce evlendiği, eşinin Tunceli'de komiser yardımcısı olarak görev yaptığı öğrenildi.

HAVAN SALDIRISINDA YARALANMIŞLARDI

'Zeytin Dalı Harekatı'nın sürdüğü Suriye'nin Afrin kentinin Darmık Dağı ile Bülbül beldesi arasındaki bölgede yürütülen operasyona katılan askerlerin bulunduğu bölgeye, teröristler tarafından havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan askerler helikopterle tahliye edilirken, havanlı saldırının yapıldığı teröristlerin bulunduğu bölge yoğun ateş altına alındı.

ÇOK SAYIDA ASKER YARALANDI

Bugün akşam saatlerinde, 19'uncu gününe giren 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında teröristlere yönelik Darmık Dağı ile Bülbül beldesi arasında operasyonlarını sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerine PYD/PKK terör örgütü tarafından saldırı düzenlendi. En az 10 askerin yaralandığı belirtilen saldırının ardından, teröristlerin bulunduğu bölge operasyona katılan askerler ve sınırda konuşlu birlikler tarafından top ve çok namlulu roketatarlar ile ateş altına alındı.

Teröristlerin havanlı saldırısında yaralanan askerler ise yönlendirilen helikopterler ile bölgeden tahliye edildi. TSK'ya ait helikopterler ile alınan yaralı askerler, Kilis'e getirildi ve daha sonra ambulanslar ile Kilis Devlet Hastanesi'ne taşındı. Yaralı askerlerin acil serviste tedavisine başlanırken, hastane çevresinde de geniş güvenlik önlemi alındı.

ŞEYH HOROZ KÖYÜ TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

Afrin Harekatı'nda TSK ve ÖSO, 5 şehit verdiğimiz Afrin'in kuzeyindeki Şeyh Huruz köyü ve alt yerleşimlerini YPG'li teröristlerden temizledi. Şeyh Huruz'un temizlenmesiyle tamamen kontrol altına alınan yerleşim yeri ve tepe sayısı 40 oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN