Son dakika! AK Parti İBB Başkan adayını saat 14.00'da açıklayacak

Son dakika! AK Parti İBB Başkan adayını saat 14.00'da açıklayacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Kadir Topbaş'ın istifasıyla boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bugün seçim yapacak. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını saat 14.00'te açıklayacak.

Büyükşehir Belediye Meclisi Olağanüstü Toplantısı, saat 15.00'te başlayacak. Kapalı oylamada başkan seçilebilmek için ilk turda Meclis üyelerinin 3'te 2 çoğunluğunun oyunu almak gerekecek. İlk turda sonuç çıkmazsa ikinci turda da 3'e 2 çoğunluk aranacak. İkinci turda da sonuç alınamaması halinde Meclis üyeleri 3. kez sandık başına gidecek. Bu turda Büyükşehir Belediye Başkanı seçilebilmek için Meclis üye tam sayısının salt çoğunluğu yeterli olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti'nin 179, CHP'nin 127, MHP'nin 2 üyesi ile bir bağımsız üye bulunuyor. Seçimde CHP'nin adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olurken, diğer adaylar henüz açıklanmadı. Kadir Topbaş, 22 Eylül Cuma günü Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmişti.

BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MEVLÜT UYSAL KAPIDA KARŞILANDI

AK Parti Grup toplantısına katılmak için Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediye Binası’na gelen AK Parti’nin en güçlü başkan adayı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal kapıda karşılandı. Basına kapalı grup toplantısı 14.00’de başlayacak. Daha sonra AK Parti’nin adayı açıklanacak.

CHP'NİN ADAYI İMAMOĞLU

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını saat 14.00’te açıklayacak. CHP'nin adayı ise Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu.

Son Dakika - Ayrıntılar Hazırlanıyor..

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN