Son dakika! AK Parti 'Seçim yenilensin' başvurusu yaptı mı?

Son dakika! AK Parti 'Seçim yenilensin' başvurusu yaptı mı?

AK Parti, İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi için olağanüstü itiraz başvurusu yaptığı yönündeki bilgiler Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz tarafından yalanlandı.

Resmi Twitter hesabından bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "İstanbul seçimlerinin yenilenmesi hususunda yapmayı düşündüğümüz başvuru, henüz gerçekleşmemiştir. "Başvuruda bulunuldu" şeklindeki haberler doğru değildir. Söz konusu bu olağanüstü itiraz yolunu önümüzdeki günlerde kullanmayı düşünüyoruz" dedi.

GEREKÇE TAM KANUNSUZLUK

AK Parti İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi için YSK'ya 'tam kanunsuzluk' itirazı başvurusu yapmaya hazırlanıyor.

İktidar partisi, Büyükçekmece'ye yapılan itiraz ile olağanüstü itirazın birlikte değerlendirilerek karar verilmesini isteyecek.

Büyükçekmece'de 11 bin 186 seçmenin usulsüz olarak kaydının yapıldığını ve mükerrer oy kullanıldığı iddia ediliyor.

AK Parti, Büyükçekmece'deki bu durumun seçimin sonucunu etkilediğini belirterek "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle İstanbul'daki seçimlerin iptalini isteyecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN