Son dakika! Bakan Koca'dan 'aşı dolandırıcılığı' uyarısı

Son dakika! Bakan Koca'dan 'aşı dolandırıcılığı' uyarısı

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Koca aşının herkes için ücretsiz olduğunu ifade ederek, “Vatandaşlarımıza ulaşarak aşıda öncelikli hale getireceğini iddia ederek para talep eden dolandırıcılar hakkında adli işlem başlatılacaktır” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda aşı dolandırıcılığına karşı uyarıda bulundu. 

Koca, şu ifadeleri kullandı;

“Ülkemizde aşı sadece Bilim Kurulunca belirlenen öncelik sırasına göre ve herkes için ücretsiz olarak yapılmaktadır. Vatandaşlarımıza ulaşarak aşıda öncelikli hale getireceğini iddia ederek para talep eden dolandırıcılar hakkında adli işlem başlatılacaktır. SABİM 184’e ihbar edin.” 

 

AB DE UYARMIŞTI 

AB’ye bağlı Avrupa Dolandırıcılıkla Mücadele Bürosu (OLAF), üye ülkeleri sahte Kovid-19 aşıları satmayı teklif eden dolandırıcılara karşı tetikte olmaya çağırdı. Yapılan açıklamada, aşılama hızını artırmaya çalışan AB hükümetlerini dolandırmak amacıyla aşı satmayı teklif eden bazı sahtekarlardan haberdar olduklarını duyurdu. 

"PARAYI ALMAK İÇİN NUMUNE GÖSTEREBİLİRLER" 

OLAF genel direktörü Ville Itälä, “… dolandırıcılar büyük miktarda aşı satmayı teklif edebilir, ilk avans ödemesini cebe indirmek için bir numune teslim edebilir ve sonra parayla ortadan kaybolabilir” dedi. Dolandırıcıların numune olarak sundukları aşıların sahte olabileceğini belirten Itälä, bu kişilerin “meşru bir iş yapıyor gibi görünmeye” çalıştığını ve ellerinde aşı olduğunu veya aşıları temin edebilme imkanları olduğunu öne sürebileceğini söyledi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN