Son dakika! Bakan Koca: Çin aşısı hastaneye yatışları yüzde 100 önlüyor

Son dakika! Bakan Koca: Çin aşısı hastaneye yatışları yüzde 100 önlüyor

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Koca, Çin aşısının Faz 3 sonuçlarının açıklandığını ifade ederek, "Kullandığımız aşı, hastaneye yatış ihtiyacını %100 ortadan kaldırıyor. Aşı olan biri, yakalansa bile KOVID-19’u hafif geçiriyor" DEDİ.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hacettepe Üniversitesi'nin Çin aşısının faz 3 sonuçları açıklamasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. 

Sinovac aşısının Türkiye Faz III sonuçları açıklandığını belirten Koca, şu ifadeleri kullandı: 

Buna göre genel etkinlik %83,5 ve hastaneye yatışları %100 engelliyor. Klinik çalışma 10 binden fazla gönüllüde yapıldı. 9 milyon dozdan fazla aşı yapıldı. Bizim tecrübemiz de hastaneye yatışların engellendiği yönünde.

 

 

"HASTANEYE YATIŞLAR YÜZDE 100 ORTADAN KALKIYOR"

Sosyal medya hesabı üzerinden ikinci bir açıklama yapan Bakan Koca, şu ifadelere yer verdi:  

FAZ III, SONUÇ I: Kullandığımız aşı, her 100 kişiden 83,5’inde etkili. Bu sonuç, Sinovac aşısının bugün açıklanan Türkiye Faz III araştırmasında ortaya kondu. Hayat yakında daha da normal olacak! 

 

 

FAZ III, SONUÇ II: Kullandığımız aşı, hastaneye yatış ihtiyacını %100 ortadan kaldırıyor. Aşı olan biri, yakalansa bile KOVID-19’u hafif geçiriyor. Bu sonuç, Sinovac aşısının bugün açıklanan Türkiye Faz III araştırmasında ortaya kondu. Hayat yakında daha da normal olacak! 

 

 

Hacettepe Üniversitesi'nin açıkladığı sonuçlara göre aşıda etkinlik yüzde 83,5. Hastanede yatışı engelleme oranı ise yüzde 100 olarak belirlendi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN