Son dakika! Bakan Selçuk'tan asgari ücret açıklaması

Son dakika! Bakan Selçuk'tan asgari ücret açıklaması

Son dakika haberi... Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk net 2 bin 324 lira 70 kuruş olarak belirlenen asgari ücrete ilişkin açıklama yaptı. Bakan Selçuk, "Söz verdiler, gelecek yıl her iki tarafın anlaştığı rakamlar üzerinden konuşacağız" dedi.

1 Ocak 2020'den itibaren geçerli olacak asgari ücret, brüt 2 bin 943 lira, net 2 bin 324 lira 70 kuruş olarak belirlendi. Daha sonrasında ise yapılacak olan zammı yeterli bulmayan Türk-İş masadan kalktı.

Bugün ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk asgari ücreti devletin belirlemediğini belirterek "Asgari ücret aslında devletin değil işveren ve işçinin anlaştığı, bizim kolaylaştırıcı olarak masada bulunduğumuz bir ücret seviyesi" dedi.

Selçuk, “Asgari ücret aslında devletin değil işveren ve işçinin anlaştığı, bizim kolaylaştırıcı olarak masada bulunduğumuz bir ücret seviyesi. (Asgari ücret) Söz verdiler, gelecek yıl her iki tarafın anlaştığı rakamlar üzerinden konuşacağız.” dedi.

YÜZDE 15 ZAM YAPILDI

Asgari ücret 2020 yılı için brüt 2 bin 943 lira, net 2 bin 324 lira 70 kuruş olarak belirlenmiş ve geçen yıla göre net asgari ücret yüzde 15,03 oranında artmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN