Son dakika! Beyaz Saray'dan Suriye açıklaması: Sona yaklaşıyor

Son dakika! Beyaz Saray'dan Suriye açıklaması: Sona yaklaşıyor

ABD'nin Suriye'de bir süre daha kalacağını açıklayan Beyaz Saray'dan yeni bir açıklama daha geldi. Açıklamada " Suriye'de DEAŞ'ı yok etme askeri misyonu, DEAŞ'ın neredeyse tamamen ortadan kaldırılmasıyla hızlı bir şekilde sonuna geliyor. DEAŞ'ın yeniden ortaya çıkmaması ve barış için Birleşmiş Milletler (BM) dahil bölge ülkeleri çalışmalı" denildi.

ABD Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanı Dan Coats, Suriye’deki ABD birliklerinin geleceği hakkındaki kararın dünkü Milli Güvenlik Kurulu toplantısında verildiğini belirtti.

Reuters'ın son dakika haberine göre, Beyaz Saray bu kararı ‘görece yakın’ zamanda açıklayacak.

Reuters’a konuşan bir üst düzey yetkili, ABD’nin Suriye’deki birliklerini bir süre daha tutmayı planladığını, ancak uzun vadeli taahhütte bulunmayı düşünmediklerini ifade etti. 

Yetkili, Trump’ın DAEŞ’in yenilgisinden emin olmayı istediğini ve diğer ülkelerin adım atarak Suriye’deki istikrara yardım etmesi gerektiğini söylediğini de ifade etti.

Daha sonra Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada doğrudan Amerikan askerlerinin geri çekilmesine yönelik bir ifade kullanılmazken şu değerlendirmeye yer verildi:

DEAŞ'LA MÜCADELE BİTİNCE

"Suriye'de DEAŞ'ı yok etme askeri misyonu, DEAŞ'ın neredeyse tamamen ortadan kaldırılmasıyla hızlı bir şekilde sonuna geliyor. ABD ile müttefikleri, Suriye'deki henüz ortadan kaldırılmamış küçük DEAŞ kalıntılarını yok etme görevine bağlıdır. (Suriye ile ilgili) Gelecek planları hakkında müttefiklerimiz ve dostlarımızla konuşmaya devam edeceğiz. Bölgedeki ülkelerin ve BM'nin, DEAŞ'ın bir daha asla ortaya çıkmamasına ve barışı sağlamaya yönelik çalışmasını bekliyoruz."

SONUNDA ÇEKİLME VAR

Öte yandan Amerikan medyasında yer alan ve adının açıklanmasını istemeyen bazı Beyaz Saray yetkililerine dayandırılan haberlerde, "ABD'nin bir süre daha Suriye'de kalmasına ancak bu sürenin sonunda ülkeden çekilmesine" karar verildiği belirtildi.

TRUMP: SURİYE CİDDİ KÜLFET

Başkan Trump ise dünkü açıklamasında, "Suriye'den çıkma planı üzerinde çalışıyoruz.  Suriye'den dönmenin vakti geldi, bunu ciddi düşünüyorum.  ABD'nin Suriye'deki varlığı ciddi külfet. Suudi Arabistan bizim Suriye'de kalmamızı istiyorsa parasını ödemesi gerekecek" demişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN