Son dakika! BM'den Kaşıkçı çağrısı: Kamuya Açık yargılayın

Son dakika! BM'den Kaşıkçı çağrısı: Kamuya Açık yargılayın

BM Özel Raportörü Agnes Callamard, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın katillerinin kamuya açık olarak yargılanması çağrısında bulundu.

Callamard, yargılamanın uluslararası standartlara uygun yapılması gerektiğini belirterek, mahkemelerin kamuya açılmasını talep etti. BM temsilcisi ayrıca, şüphelilerin isimlerinin ve daha önce tutuklanan 10 kişinin nerede tutulduğunun açıklanmasını istedi.

Callamard, duruşmalara katılmasına izin verilen diplomatların da bir hukukun yanlış yönlendirilmesi ve insan hakları ihlali konusuna suç ortaklığı ediyor olabileceğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Reuters haber ajansının davaya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, cinayetin planlayıcısı olduğu iddia edilen ve bu nedenle görevinden kovulan Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın danışmanı Suud El Kahtani’nin hiçbir duruşmaya katılmadığı iddia edilmişti.

CENEVRE/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN