Son dakika! Boğaziçi eylemlerine katılan 2 kişiye tutuklama

Son dakika haberi... Kadıköy'de gözaltına alındıktan sonra toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etme gerekçesiyle tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 10 kişiden 2'si hakkında tutuklama kararı verildi.

Kadıköy’de gözaltına alındıktan sonra "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na" muhalefet etme gerekçesiyle tutuklama talebiyle Kartal Adliyesi'ne sevkedilen 10 kişi hakkında karar açıklandı. 5 kişinin yurtdışı yasağıyla serbest bırakılmasına, 3 kişinin ev hapsine karar verildi. 

Anıl Akyüz ve Şilan Delibalta'nın ise tutuklanmasına karar verildi. Anıl Akyüz 2911 sayılı yasaya muhalefetten, Şilan Delipalta ise TCK m.265 (görevi yaptırmamak için direnmek) suçundan tutuklandı. 

2 Şubat günü İstanbul Kadıköy’de Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleriyle dayanışmak için bir araya gelen öğrenciler, polisin sert müdahalesiyle karşılaşmış ve çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. 

ADLİYE KORİDORUNDA POLİS AVUKATLARA SERT MÜDAHALEDE BULUNDU 

Kararları alkışlarla protesto eden avukatlara polis sert müdahalede bulundu. 

"KARARIN EMSALİ YOK"

Karara ilişkin açıklama yapan avukat Feyza Ertürk, "Yapılan tutuklamanın CMK’da da uygulamada da emsali yok. Kararın hiçbir hukuki dayanağı yok" dedi. 

"MEMLEKET VE ÜNİVERSİTEYİ SUSTURMA ÇABASIDIR"

Tutuklanan Şilan Delipalta kararın ardından yaptığı açıklamada, "Bu memleket ve üniversiteyi susturma çabasıdır. Bu boşa çünkü üniversiteyi de memleketi de susturamayacaklar" dedi. 

Anıl Akyüz ise "Mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN