Son dakika! Çavuşoğlu: ABD'nin yatırımlarını kabul etmemiz mümkün değil

Son dakika! Çavuşoğlu: ABD'nin yatırımlarını kabul etmemiz mümkün değil

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD ile yaşanan yaptırım kriziyle ilgili, "Türkiye'nin yaptırımları kabul etmesi mümkün değil. Baskıyla bir şey yapılmayacağını ABD bilmeli " dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD ile yaşanan yaptırım krizi ile ilgili açıklama yaptı.

Çavuşoğlu şunları ifade etti:

Her türlü algı operasyonuna rağmen Türkiye dünyada yatırım yapmaya en uygun ülkelerden.

ABD ile ilişkilerde son dönemde maalesef arzu etmediğimiz bir noktaya geldik. Ülkemizin güvenliğini ilgilendiren temel konularda ABD yönetimi yapıcı olmaktan uzak bir tavır benimsedi. FETÖ konusunda somut bir adım atmadılar.

'ABD DÜŞMANLIĞI TÜM DÜNYADA ARTIYOR'

Oysa onlar da biliyor ki 15 Temmuz hain darbe girişiminin arkasında FETÖ var. Bizden sürekli deliller istediler. Biz ilgili bilgileri delilleri kendilerine ulaştırdık. Ama attığı her adımı ve aldığı her nefesi sayan, FETÖ’nün aldığı her nefesi sayan ABD bizden çok daha iyi biliyor ki o hain darbe girişiminin arkasında FETÖ terör örgütü var. Ve bu örgütün lideri Pensilvanya’da rahatça hayatını sürdürüyor.

'TEHDİTLERİ KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL'

Yine ABD, PYD YPG PKK konusunda da beklediğimiz adımları henüz sahada atmadı. Bu tavrı kesinlikle kendilerine yakıştıramıyoruz. Bu tavır sadece ABD düşmanlığını ve karşıtlığını, sadece Türkiye’de değil tüm dünyada artırıyor.

Hele yaptırım ve tehditleri anlamak ve kabul etmek mümkün değil. ABD’nin geleneksel dostluk ilişkilerimize ve NATO müttefikliğimize sadık kalmasını bekliyoruz. ABD, halen iç politikanın da etkisiyle bir kafa karışıklığı yaşıyor. Esasen başka bir kafa karışıklığı da, ‘Bu sorunu Türkiye ile çözelim mi? Yoksa Kasım seçimlerine kadar sürdürelim mi?’ böyle bir karmaşa içinde.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN