Son dakika! Cemal Enginyurt MHP'den ihraç edildi

Son dakika! Cemal Enginyurt MHP'den ihraç edildi

Son dakika haberi... MHP Merkez Disiplin Kurulu, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un parti üyeliğinden kesin olarak çıkarılmasına karar verdi. Enginyurt, zaman zaman AK Parti'yi eleştirdiğini, bu nedenle Bahçeli'nin kendisini uyardığını söylemişti. Karara tepki gösteren Enginyurt, Twitter'dan 'İhraç edenler! Bir gün sıra size de gelir. Konuşmamı kesemezsiniz, kesemeyeceksiniz' mesajını paylaştı.

MHP Merkez Disiplin Kurulu, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un parti üyeliğinden kesin olarak çıkarılmasına karar verdi.

Kurul Başkanı, MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk Enginyurt hakkında verilen Merkez Disiplin Kurulu Kararı'na ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"21 Temmuz 2020 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden kesin çıkarma talebi ile tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilen Ordu İli Altınordu ilçesi üyesi ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu'nun 30 Temmuz 2020 tarihinde yaptığı toplantı sonucu alınan karar ile Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü'nün 78'inci maddesinin 'kesin çıkarma cezasını gerektiren haller başlıklı' 4. bendinin (c), (e) ve (i) fıkrası hükümleri uyarınca parti üyeliğinden kesin olarak çıkarılmasına karar verilmiştir."

ENGİNYURT'TAN İLK TEPKİ

Karara tepki gösteren Enginyurt, Twitter'dan 'İhraç edenler! Bir gün sıra size de gelir. Konuşmamı kesemezsiniz, kesemeyeceksiniz' mesajını paylaştı.

"ALLAH RAZI OLSUN SAYIN DEVLET BAHÇELİ"

Enginyurt, ilk açıklamasının ardından ikinci bir mesaj daha paylaşarak Bahçeli'ye seslendi:

"Allah razı olsun Sayın Devlet Bahçeli! İyi ki, halkımızın derdini söylediğim, fındık üreticisinin hakkını savunduğum, Orduluya sahip çıktığım için ihraç ettin. Liderimiz olarak seni sevdim, sevmeye devam edeceğim. Allah inanan ve doğru olanların yanındadır. Üzüldüm! Keşke helalleşseydik."

NE OLMUŞTU?

Cemal Enginyurt, zaman zaman AK Parti'yi eleştirdiğini, bu neden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisini uyardığını söylemişti.

Enginyurt, yaptığı çıkışlar nedeniyle partisinden tepki görüp görmediğine yönelik bir soruya, katıldığı bir YouTube programında "Tabii bu konuda Sayın Genel Başkanımız bazen beni uyarıyor. Sert çıkışlarım sebebiyle. Tabii sert çıkışlarım derken aslında Cumhur İttifakı anlamında. Çünkü ben bazen AK Parti’ye de yükleniyorum bazı yanlışlar gördüğümde, hazmedemediğim şeyler olduğunda. Benim mizacım bu. Yani ben söylemek durumundayım" cevabını vermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN