Son dakika! Cemal Kaşıkçı suikastında bavul detayı

Son dakika! Cemal Kaşıkçı suikastında bavul detayı

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmasıyla ilgili çok konuşulan Riyad'dan gelen 'sır ekibin' Türkiye'ye giriş görüntüleri ve ortaya çıkan yeni detaylar suikastın ipuçlarını verdi. Farklı otellere ve konsolosluk rezidansına yerleşen 15 kişilik ekibin, Kapalıçarşı'dan bavul almaları ancak bu bavulu yanlarında götürmemeleri dikkat çekti.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ortadan kaybolmasıyla ilgili Riyad yönetimi net açıklama yapmaktan kaçınırken, bugün ortaya çıkan görüntüler suikastla ilgili en net deliller oldu. Cemal Kışıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğu'na girdiği gün Türkiye'ye gelen 15 kişilik ekibin havalanından çıkışları ve konsolosluğa girişlerini gösteren kamera kayıtları yoğun bir hazırlık yapıldığını gözler önüne serdi. Ekipte delilleri yok etmekle göreli olduğu ileri sürülen bir adli tıpçının olması dikkatlerden kaçmadı. Ekibin Kapalıçarşı'dan bir bavul aldığı ancak bu bavulu yanlarında götürmedikleri de belirlendi. 

İŞTE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR 

İşte Kaşıkçı’nın kaybolduğu 2 Ekim günü meçhul 9 Suudinin 18 saat boyunca yaptıkları:

03.28: 9 şüpheli apronda
Suudi Arabistanlı 9 şüpheli şahıs 2 Ekim 2018 günü özel jetle saat 03.28’de Atatürk Havalimanı’na iniş yapıyor.

03.37: Pasaport kontrolü

Şahıslar uçaktan indikten sonra saat 03.37’de Havalimanı E kapısından giriş yapıp pasaport kontrollerinden geçiyor. 

05.05: Otele gidiyorlar

Şüpheli şahıslar havalimanından konsolosluğa ait araçlarla ayrıldıktan sonra 05.05’te Levent’teki Mövenpick Otel’e giriş yapıyor.

15.08: CC 2248 ile CC1865 çıkıyor

Kaşıkçı’nın konsolosluğa girişinden sonra saat 15.08’de 34 CC 2248 ve 34 CC 1865 plakalı konsolosluk araçları hızlı bir şekilde çıkış yapıyor.

15.11: Esrarengiz Vito geliyor

Saat 15.11’de 34 CC 1865 plakalı Mercedes Vito marka araç konsolosluğa yanaşıyor. Kısa bir hareketliliğin ardından araç kapalı garaja giriş yapıyor.

17.33: Nişanlısı kapıda

Saat 17.33’te Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice A. geliyor. Çünkü Kaşıkçı “Çıkmazsam Türk Arap Medya Derneği’ne haber ver”demişti.

19.57: Otelden ayrıldılar

Saat 19.57 ve 20.11 saatleri arasında şahıslar, daha önceki gibi yine 3 grup halinde otelden ayrılarak konsolosluk araçlarına biniyor.

21.00: 2 özel jetle gidiyorlar

Şahıslardan 6’sı saat 17.40’ta Atatürk Havalimanı E kapısından çıkış yapıp özel jete biniyor. Son grup ise saat 21.00’de diğer özel jete binip gidiyor.

Cemal Kaşıkçı’nın kaybolduğu gün özel iki jetle İstanbul’a gelen meçhul 9 Suudi’nin aynı gün Kapalıçarşı’dan bavul aldıkları tespit edildi. Yapılan incelemede Suudilerin dönüşte aldıkları bavulların yanlarında olmadığı belirlendi.

Şüphelilerin geçtiği güzergahlarda inceleme yapan polis yeni kazılmış mezar aramak için özel bir ekip kurdu. Tüm ihtimalleri değerlendiren polis uzman ekiplerle Kaşıkçı’nın öldürülüp gömülmüş olma ihtimali üzerinde duruyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN