Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan aşının ikinci dozunu yaptırdı

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan aşının ikinci dozunu yaptırdı

Son dakika haberi... MHP lideri Bahçeli'nin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da Çin'den alınan koronavirüs aşısı CoronaVac'ın ikinci dozunu yaptırdı.

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında uygulanan aşılama sürecinde ikinci doz uygulaması bugün başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Çinli Sinovac firmasının koronavirüse karşı geliştirdiği CoronaVac aşısının ikinci dozunu yaptırdı.

Telegram kanalından paylaşım yapan Erdoğan, "Merhaba sevgili kardeşim, ben de ikinci doz Kovid-19 aşısını yaptırdım. İnşallah en kısa sürede tüm vatandaşlarımızı aşılamayı hedefliyoruz. Kalın sağlıcakla..." ifadelerini kaydetti.

BAHÇELİ DE OLDU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, şahsi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ikinci doz aşıyı yaptırdığını açıklamıştı.

TÜRKİYE'DE AŞI TAKVİMİ

Türkiye'de 14 Ocak'ta ülke genelinde başlatılan aşılama çalışmaları kapsamında ilk dozlarını olan sağlık çalışanları, 28 gün sonrası ikinci doz aşılarını olmaya başladı. Aşı programının birinci aşamasında yaklaşık bir milyondan fazla sağlık çalışanı ilk doz aşısını olmuştu.

Bugünden itibaren 70 yaş ve üzeri kişiler da sisteme tanımlandı. Aşı hakkı tanınan ve randevularını alan 70 yaş üstü kişiler, belirlenen sağlık kuruluşlarında aşılarını olmaya başladı. Bu yaş grubu da 28 gün sonra ikinci doz aşılarını olacak.

Aşılama takvimi doğrultusunda, yarından itibaren ise 65 yaş ve üzeri kişilerin aşılanmasına başlanacak.

Öğretmenler için aşılama takvimi ise ay sonuna doğru başlayacak.

Türkiye'de önümüzdeki haftadan itibaren, şehir bazında 7 günlük koronavirüs vaka sayılarının ortalaması canlı olarak yayımlanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN