Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Denizlere hakim olan cihana hakim olur

Son dakika haberi... Mavi Vatan 2021 Taktik Tatbikatı programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kara ve deniz araçlarında kendimizle beraber, dost ve müttefik ülkelerin de ihtiyaçlarını karşılayan bir ülke haline geldik. Denizlere hakim olan cihana hakim olur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mavi Vatan 2021 Taktik Tatbikatı programında konuştu. Helikopter kazasında şehit olan 11 askerimiz için başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Erdoğan, "İlkini 2019'da gerçekleştirdiğimiz Mavi Vatan Tatbikatı'nı geçen yıl pandemi nedeniyle gerçekleştirememiştik. Bu tatbikatla kahraman ordumuzun varsa eksiklerini görüp, eğitimlerini tamamlıyoruz" dedi.

"TERCİHTEN ÖTE ZORUNLULUKTUR"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Türkiye olarak üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkeyiz. Çaka Bey'den Barbaros Hayrettin Paşa'ya nice büyük komutanlar yetiştirdik. Preveze Zaferi'yle Akdeniz'i Türk gölü haline getirdik. Denizlerdeki kayıplarımızla toprak kayıplarımız olmuştur. Ülkemiz için güçlü bir donanmaya sahip olmak tercihten öte zorunluluktur.

"TATBİKATLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK"

Bu tatbikatta sahip olduğumuz araçların personel tarafından kullanılmasını da gözlemliyoruz. Varsa eksiklerini giderme ihtiyacına kavuşuyoruz. Uluslararası hukuka uygun olarak Ege ve Akdeniz'de tatbikatlarımızı gerçekleştirdik. 25 Şubat'ta başlayan ve yarın sona erecek tatbikatımızda görev alan tüm personelimize teşekkür ediyoruz.

20210306-2-47194756-63116428.jpg

"SURİYE SINIRI BOYUNCA TERÖRLE KUŞATILDIĞIMIZ UNUTULMAMALIDIR"

Son dönemde Suriye, Irak, Ege ve Doğu Akdeniz bağlamında tecrübe ettiğimiz hadiseler bize gerçeği bir kez daha hatırlattı. Suriye sınırı boyunca terörle kuşatıldığımız unutulmamalıdır. Doğu Akdeniz'de Kıbrıs Türklerinin hakları yok sayılmış, sayısız çifte standartla, yaptırımla karşılaşmış bulunuyoruz.

"TERÖR ZİNCİRİNİ 3 FARKLI YERDE PARÇALADIK"

Kuzey Kıbrıs'ta oldu bittilere izin vermeyeceğimizi gösterdik. Libya'nın darbeciler tarafından işgal edilmesine mani olduk. Dağlık Karabağ'daki işgalin sonlandırması başta olmak üzere, attığımız adımları başarıyla sonlandırdık. Yayılmacı bir zihniyetle hiçbir zaman hareket etmedik. Hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yoktur. Vatanımızı ve haklarımızı korumaya çalışıyoruz. Karşılaştığımız sayısız çifte standarda rağmen menfaatlerimizi koruma kararlılığımızdan asla taviz vermedik. Terör zincirini 3 farklı yerde parçaladık.

"EN İYİ 3-4 ÜLKEDEN BİRİSİYİZ"

Sahil güvenliğimizle kara sularında, donanmamızla dünyanın dört bir yanında tüm insanlığın barış ve huzuru için varlık gösteriyoruz. Bugün insansız hava araçlarında dünyanın en iyi 3-4 ülkesinden biriyiz.

"DENİZLERE HAKİM OLAN CİHANA HAKİM OLUR"

Kara ve deniz araçlarında kendimizle beraber, dost ve müttefik ülkelerin de ihtiyaçlarını karşılayan bir ülke haline geldik. Denizlere hakim olan cihana hakim olur.  Deniz Kuvvetlerimizin caydırıcılığına özellikle önem veriyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN