Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile görüştü

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. Görüşmede Erdoğan'ın, Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Afrin ve İdlib olmak üzere Suriye'deki son gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; görüşmede Afrin ve İdlib başta olmak üzere Suriye'deki gelişmeler ele alındı.

Görüşmede iki liderin İdlib'de gerginliği azaltma bölgesinde yeni gözlem noktalarının oluşturulması konusunda anlaştığı bildirildi.

Erdoğan, Putin'e Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili bilgi paylaşımında da bulundu.

DOĞU GUTA'DAKİ İNSANİ DURUM

İki lider, İdlib’te Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki yeni gözlem noktalarının oluşturmasına ivme kazandırma hususunda mutabık kaldıkları görüşmede, Astana süreciyle ilgili fikir teatisinde bulundular. Doğu Guta’daki insani duruma değinen iki liderin, Suriye meselesinde işbirliği ve eşgüdüm içinde hareket etme kararlılıklarını da teyit ettikleri öğrenildi.

İKİNCİ ÜÇLÜ ZİRVE İSTANBUL'DA

Ayrıca Türkiye-Rusya-İran liderler zirvesinin ikincisinin de İstanbul'da yapılması kararlaştırıldı.

Suriye'deki gelişmelerin ele alındığı ilk üçlü zirve 22 Kasım 2017'de Rusya'nın Soçi kentinde yapılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN