Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye sınırında... İşte ilk fotoğraflar

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye sınırında... İşte ilk fotoğraflar

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin Harekat Merkezini ziyaret etti. Erdoğan, Harekat Merkezi’nde 2. Ordu Komutanı Korgeneral Temel ve diğer askeri yetkililerden bilgi aldı. Sınırda Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Operasyon teröristleri temizlemek için yapılıyor. Afrin, terörden temizlenince asli sakinlerine teslim edilecek. Türkiye'nin hiçbir ülkenin toprağında gözü yok. Afrin harekatı netice alınıncaya kadar sürecek" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'la haftalık olağan görüşmesini iptel eden Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Akar'la Zeytin Dalı Harekatı’nın sevk ve idaresinden sorumlu olan 2. Ordu’nun Hatay’daki harekat merkezine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Erdoğan’a Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hatay Valisi Erdal Ata da refakat etti. Erdoğan, Harekat Merkezi’nde 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ve diğer askeri yetkililerden Zeytin Dalı Harekatı hakkında bilgi aldı.

18-01/25/resimid_8788383.jpg
Servis edilen fotoğraflarda Erdoğan’ın ve kendisine eşlik eden yetkililerin askeri kamuflaj giymesi dikkat çekti. Erdoğan’a buzlanmış olduğu görülen duvardaki dev bir harita üzerinde operasyon hakkında brifing verildi. 

18-01/25/resimid_8788384.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan beraberindeki heyetle birlikte Harekat Merkezi'ndeki 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ve diğer askeri yetkililerden Zeytin Dalı Harekatı hakkında bilgi aldı. Erdoğan ve beraberindeki heyete, Hatay'daki Harekat Merkezi'ne yapılan ziyarette Hatay Valisi Erdal Ata da eşlik etti. 

18-01/25/resimid_8788386.jpg

ASKERLERE HİTAP ETTİ

Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’nın sevk ve idaresinden sorumlu olan 2. Ordu’nun Hatay’daki Harekat Merkezi’nde görev yapan askerlere hitaben yaptığı konuşmada, ulusal güvenliği sağlama nedeniyle Afrin’de gerçekleştirilen operasyonun bölgeyi terör unsurlarından temizlemeyi amaçladığına dikkati çekti. 

18-01/25/resimid_8788387.jpg

Ulvi bir görev icra ettiklerini hatırlattığı askerlere başarı dileklerini de ileten Erdoğan, daha sonra da harekatla ilgili daha detaylı bilgiler aldığı toplantı esnasında, video konferans aracılığıyla Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Eskişehir Muharebe Üs Komutanlığı’ndaki harekat merkezleriyle canlı bağlantılar gerçekleştirdi.

18-01/25/resimid_8788387-1516898260.jpg

NETİCE ALININCAYA DEK SÜRECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan video konferans aracılığıyla yaptığı hitapta Zeytin Dalı Harekatı’nın netice alınana dek süreceğini vurguladı. Türkiye’nin hiçbir ülkenin toprağında gözü olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’in de terör unsurlarından temizlenmesinin akabinde asli sakinlerine teslim edileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgenin terörden temizlenmesinin Türkiye’deki Suriyelilerin ülkelerine dönüşlerini de hızlandıracağını ifade etti.

18-01/25/resimid_8788390.jpg

Erdoğan, Hatay’dayken Mogadişu’daki Somali Türk Görev Kuvveti Komutanlığı ve Doha’daki Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı’yla da video konferansla bağlanarak üsler hakkında bilgi aldı. Askerlerle de sohbet eden Erdoğan, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında sıfır noktasındaki Harekat Merkezi’nden ayrıldı.

Sürpriz ziyaret nedeniyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beştepe'de  Başbakan Binali Yıldırım'ı kabulünün de ertelendiği öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN