Son dakika! Dışişleri'nden Salih Müslim açıklaması: Çekya masumların acısını umursamadı

Son dakika! Dışişleri'nden Salih Müslim açıklaması: Çekya masumların acısını umursamadı

Dışişleri Bakanlığı'ndan Çekya mahkemesi tarafından serbest bırakılan PYD eski eş başkanı Salih Müslim'le ilgili yaptığı açıklamada "Çekya masumların acısını umursamıyor" denildi.

PYD eski Eşbaşkanı Salih Müslüm'un Çekya'da mahkeme tarafından serbest bırakılmasına Dışişleri Bakanlığı'ndan da tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı, "Karar terörle mücadele sorumluluğundan uzak. Çekya masumların acısını umursamadı. Karar Çekya'nın sorumluluklarıyla bağdaşmıyor " açıklaması yaptı. 

Adalet Bakanı Gül, yakalandıktan sonra bugün Çekya mahkemesi tarafından serbest bırakılan Salih Müslim'in siyasi gerekçelerle tutuklanmadığını söyledi. Gül, "Muhataplarımızdan hatayı telafi etmelerini bekliyoruz. Kararın takipçisi olacağız" dedi.

Gül konuyla ilgili şunları kaydetti:

Tutuklama kararı çıkması gerekiyordu ancak siyasi gerekçelerle tutuklama kararı çıkmadı. Bu konunun takipçisi olacağız, asla kabul edilebilir değil. Hukuki değildir ve terörle mücadele anlamında da kabul edilebilecek değildir.

'HATAYI TELAFİ ETMELERİNİ BEKLİYORUZ'

Bugün terörle mücadele yapan Türkiye, mahkemenin vermiş olduğu bir karar gerekçesiyle uluslararası hukuk neticesinde işlemler yapılması gerekirken hemen serbest bırakılmıştır. Teröristlere karşı hukuki mücadele devam edecek. Gerekli bakanlıklarımız da girişimleri yapıyor. Muhataplarımızdan bu hatayı telafi etmelerini bekliyoruz. INTERPOL, Türkiye'nin bazı taleplerini dikkate almıyor. Bu husus siyasi bir mesele değildir.

ÇAVUŞOĞLU: SKANDAL KARAR

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da "Çekya'nın bu kararı, hukuku ayaklar altına alan skandal bir karardır. Türkiye'nin gönderdiği dosyalar hiçbir şekilde nazara alınmadan verilmiş bir karar olduğunu düşünüyorum" açıklaması yaptı.

ÇEKYA MAHKEMESİ SERBEST BIRAKTI

Pazar günü gözaltına alınan Müslüm hakim karşısına çıkarıldı. Geniş güvenlik önlemleri arasında mahkemeye getirilen PYD eski Eşbaşkanı Salih Müslüm ilk duruşmada mahkeme tarafından serbest bırakıldı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN