Son dakika! DSÖ'den AstraZeneca aşısına acil kullanım onayı

Son dakika! DSÖ'den AstraZeneca aşısına acil kullanım onayı

Son dakika haberi...DSÖ, AstraZeneca’nın Oxford Üniversitesi’yle ürettiği Kovid-19 aşılarına acil kullanım onayı vererek dünyanın en fakir ülkelerinin bazılarında dağıtıma başlanmasına izin verdi.

SELMAN CÖMERT | KARAR.COM

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada, “DSÖ bugün, acil kullanım için AstraZeneca-Oxford Kovid-19 aşısının iki çeşidini listeye alarak bu aşıların Covax aracılığıyla küresel piyasaya sürülmesine yeşil ışık yaktı” ifadeleri yer aldı.

DSÖ’nün bildirisinde, AstraZeneca-SKBio (Güney Kore) ve Hindistan Serum Enstitüsü tarafından üretilen aşıların dağıtılmasına izin verildiği duyuruldu.

Örgütün Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, aşı üretiminin artırılması gerektiğini vurgulayarak, “Kovid-19 aşı geliştiricilerine, dosyalarını yüksek gelirli ülkelerdeki düzenleyicilere sunarken, aynı zamanda gözden geçirilmesi için DSÖ’ye de sunulması için çağrı yapmaya devam ediyoruz” dedi.

AstraZeneca aşısının güvenlik için ‘elzem’ kriterleri karşıladığı ve faydasının getirdiği risklerden daha fazla olduğu belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN