Son dakika! Ege Denizi'nde 4,8 büyüklüğünde deprem: İzmir'de de hissedildi

Son dakika! Ege Denizi'nde 4,8 büyüklüğünde deprem: İzmir'de de hissedildi

Son dakika haberi! Kuşadası Körfezi'nde 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İzmir ve çevresinden de hissedildi.

Son dakika haberine göre; Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kuşadası Körfezi'nde saat 9.49'da 4,8 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

İzmir'in Menderes ilçesine 18 kilometre mesafede meydana gelen depremin 7 kilometre derinlikte olduğu ve şehirde de hissedildiği belirtildi.

5fab8b315cf3b01cccb0049b.jpg

30 EKİM İZMİR DEPREMİ

30 Ekim günü Ege Denizi'nde merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

Deprem ve deprem sonucu Seferihisar'da oluşan tsunami, Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde, Yunanistan'ın Kuzey Ege ve Güney Ege bölgelerinde can kayıplarına ve maddi hasarlara sebep oldu. AFAD'ın yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'de 1'i boğulma sonucu olmak üzere toplam 115 kişi öldü ve 1.034 kişi yaralandı. İzmir'in Bayraklı ve Bornova ilçelerinde çok sayıda bina yıkıldı. Yunanistan'da ise 2 kişi öldü ve 19 kişi yaralandı, Sisam adasındaki Meryem Ana Kilisesi yıkıldı. İzmir'de yıkılan binalarda 107 kişi sağ olarak kurtarıldı.

58 BİNA YIKILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre, 10 ilçede 4 bin 424 binada ve 33 bin 434 bağımsız bölümde hasar tespit edildi. 58 bina ve 1572 bağımsız bölümün de acil, ağır ve yıkık durumda olduğu belirlendi

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN