Son dakika! Ermenistan mezarlığı bile vurdu... Ölü ve yaralılar var

Son dakika haberi... Moskova'daki ateşkes masasını deviren Ermenistan, Terter kentindeki mezarlıkta sivilleri hedef aldı, ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Son dakika haberi... Ermenistan, Terter kentindeki mezarlıkta sivilleri hedef aldı, ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

DEFİN SIRASINDA SİVİLLERİ HEDEF ALDILAR

Terter kent merkezindeki güvenlik yetkililerinden alınan bilgilere göre, Ermenistan güçleri, defin için mezarlığa giden bir grup Terter sakinini top atışlarıyla hedef aldı.

01-003.jpg

02-001.jpg

İsminin açıklanmasını istemeyen güvenlik yetkilisi, saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 3 kişinin öldüğünü, 3 kişinin de yaralandığını söyledi. 

04.jpgTopun isabet ettiği kabristanda birçok mezarlığın ağır şekilde tahrip edildiği, sivillere ait bir aracın da hasar aldığı görüldü.

Azerbaycan Başsavcılığı da yerel saatle 13.00 civarında gerçekleştirilen saldırı sonucu 3 kişinin öldüğünü, 5 kişinin de yaralandığını duyurdu.

EN ÇOK TERTER'Yİ VURDULAR

Ermenistan silahlı güçleri, 27 Eylül'den bu yana uzun menzilli füzeler ve ağır topçu atışlarıyla Terter kent merkezini sürekli hedef almışlardı.

Evleri ateş altında kalan Terter sakinleri genel olarak ateşkesin kalıcı bir çözüm olmadığı kanaatinde. Terterliler işgal altındaki topraklarının geri alınması için yaptıkları mücadele şu ana kadar binlerce şehit verdiklerini ve ateşkeslerle herhangi bir çözüme kavuşulmadığını dile getirdi.

Ermenistan ordusu daha önce Azerbaycan'ın Terter kentinde sivillere yönelik saldırıları takip eden Azerbaycan Devlet Televizyonu (AZTV) ekibini hedef almıştı. 

43 SİVİL CAN VERDİ

Ermenistan'ın, Azerbaycan yerleşim birimlerine top ve füzelerle gerçekleştirdiği kanlı saldırılarda bugüne kadar 43 sivil yaşamını yitirmiş, 218 sivil de yaralanmıştı.

10 Ekim'de Rusya'nın önderliğinde Moskova'da masaya oturan taraflar, Dağlık Karabağ'da esir ve cenaze değişimi için ateşkes ilan etmişti.  

Ermenistan ordusu, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan'ın en büyük ikinci kenti Gence'yi füzelerle vurmuş, kanlı saldırıda 10 kişi hayatını kaybetmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN