Son dakika! Esad rejimi İdlib'de Türk askerlerini hedef aldı: 5 şehit

Son dakika! Esad rejimi İdlib'de Türk askerlerini hedef aldı: 5 şehit

Son dakika haberi... Esad rejimi İdlib'de Türk askerlerini hedef aldı, 5 asker şehit oldu. Reuters, Suriye ordusu güçlerinin, Taftanaz'da bulunan TSK gözlem noktasına saldırı düzenlediğini duyurdu. Kanlı saldırının ardından İdlib'in sınır komşusu Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde askeri hareketlilik başladı.

Esad rejimi İdlib'de Türk askerlerini hedef aldı, 5 asker şehit oldu. Kahreden haberi Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği açıkladı.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "İdlib'de çatışmaları önlemek, hudut güvenliğimizi sağlamak, göçü ve insanlık dramını engellemek maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, Rejim tarafından 10 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 silah arkadaşımız yaralanmıştır.

"GEREKLİ KARŞILIK VERİLDİ"

Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş, hedefler tahrip edilmiş ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Gelişmeler yakından takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz."

TSK GÖZLEM NOKTASI VURULDU

Reuters Haber Ajansı, Türk hükümeti kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Suriye ordusu güçlerinin, ülkenin kuzeyindeki Taftanaz'da bulunan gözlem noktasına saldırı düzenlediğini, Türk askerinin de karşılık verdiğini duyurdu.

Kanlı saldırının ardından Suriye'nin İdlib kentinin sınır komşusu Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde askeri hareketlilik başladı.

20-02/10/ana-manset-2-1581339929.jpgZaman zaman askeri helikopterlerin bölgede uçuş yaptığı ve karakollara yoğun askeri sevkiyat yapıldığı ve konvoy geçişinin olduğu gözleniyor.

ANKARA'DA KRİTİK TOPLANTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de 5 askerin daha şehit olmasının ardından ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bir araya geldi.

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib'de rejim güçlerinin yoğun topçu atışı sonucu 5 askerin şehit olduğunu, 5 askerin yaralandığını duyurmuştu.

Bu haberin ardından Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde Bakan Akar ile buluştu, görüşme hala devam ediyor.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: GEREKLİ CEVABI VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter hesabından, İdlib'de rejim güçlerinin topçu atışı sonucu 5 askerin şehit olduğu, 5 askerin de yaralandığı saldırıya ilişkin paylaşımda bulundu.

İdlib'de bölge halkının güvenliğini sağlamak ve yaşanan insanlık dramını engellemek için görev yapan Türk askerlerine düzenlenen saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Oktay, "Silahlı Kuvvetlerimizi hedef alan unsurlara misliyle cevap verilmiştir. Mehmetçiğimiz bölgede varlığını sürdürmeye ve uluslararası hukuku hiçe sayanlara gerekli cevabı vermeye devam edecektir." değerlendirmesini yaptı. 

KILIÇDAROĞLU: ACI HABERLE YÜREĞİMİZ YANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından, İdlib saldırısına ilişkin paylaşımda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, "İdlib'den gelen acı haberle yüreğimiz yandı. Şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: BARIŞ İÇİN DURUŞUMUZU SÜRDÜRECEĞİZ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da Twitter'dan yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığının Rus heyetiyle görüşmesi sürerken İdlib'in kuzeyinden gelen şehit haberinin, yüreklere ateş düşürdüğünü belirtti.

Şehit askerlerin acılı aileleri başta olmak üzere millete baş sağlığı, yaralı askerlere de acil şifalar temennisinde bulunan Şentop, "Toprakları üzerinde vekalet savaşlarına engel olamayan rejimin kahraman Türk askerini hedef alması, Türkiye'nin bölgede barış çabalarının ne denli önem taşıdığını ortaya koymaktadır. Türkiye, barış için kararlı duruşunu sürdürecektir." açıklamasında bulundu.

KKTC BAŞBAKANI TATAR'DAN BAŞSAĞLIĞI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Facebook ve Twitter'dan yaptığı açıklamada, 5 Türk askerinin daha şehit olmasını büyük üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, "Türkiye'nin, ulusumuzun başı sağ olsun. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Türk ulusunun barışçıl ve insancıl olduğunu ancak haksızlığa ve saldırılara boyun eğmediğini vurgulayan Tatar, "Bu ulusa saldıranlar, gün gele mutlaka bunun bedelini öder." paylaşımında bulundu.

Bakan Taçoy da Twitter'dan "İdlib'de rejim güçlerinin topçu ateşi sonucu 5 askerin şehit olduğu, 5 askerin de yaralandığı haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun." ifadelerine yer verdi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: ALÇAKLARA MİSLİYLE KARŞILIK VERDİK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter'dan yayımladığı mesajda, "İdlib'de şehit düşen kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Milletçe başımız sağ olsun. Alçaklara misliyle karşılık verdik. Şanlı ordumuz gerekeni yapmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

SÖZCÜ KALIN: ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK

Twitter paylaşımında şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dileyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Hepimizin başı sağolsun. Bu haince saldırıya derhal karşılık verilmiş ve hedefler vurulmuştur. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır." ifadesine yer verdi.  

NE OLMUŞTU?

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib'de çatışmaların önlenmesi amacıyla bölgeye takviye için gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına, rejim güçleri tarafından yoğun topçu atışı ile saldırıda bulunulduğu açıklamıştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise "8 şehidimiz var, bunlardan 7'si asker biri bizimle beraber çalışan sivil kardeşimiz. Onların üzüntüsünü yaşıyoruz" diye konuşmuştu.

Esad rejimi unsurları ile İran destekli yabancı gruplardan oluşan rejim güçleri, Rusya'nın da hava desteğini alarak 6 Ocak'ta Serakib ilçe merkezini ele geçirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN