Son dakika! FETÖ davasında 116 sanığa hapis cezası

Son dakika! FETÖ davasında 116 sanığa hapis cezası

FETÖ'nün askeri yargı yapılanmasını oluşturdukları iddia edilen 116 sanık, 1 yıl 6 aydan 8 yıl 9 aya kadar değişen sürelerde hapisle cezalandırıldı.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsündeki duruşma salonunda görülen davaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. Davanın bugünkü celsesinde sanıkların, esas hakkındaki mütalaaya karşı son sözleri soruldu. Suçsuz olduklarını savunan sanıklar, beraat talebinde bulundu.

Sanıkların son sözlerinin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 sanığa 8 yıl 9’ar ay, 81 sanığa 7 yıl 6’şar ay, 17 sanığa ise 6 yıl 3’er ay hapis cezası verdi. Mahkeme, yargılama sürecinde etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyen ve bu kapsamda örgüte yönelik bilgiler veren 3 sanığa ise 1 yıl 6’şar ay hapis cezası verilmesine hükmetti.

Mahkeme, 20 sanığın ise dosyasının ayrılmasını kararlaştırdı.

AJANSLAR

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN