Son dakika! FETÖ'nün Houston imamı Kemal Öksüz Erivan'da yakalandı

Son dakika! FETÖ'nün Houston imamı Kemal Öksüz Erivan'da yakalandı

FETÖ'nün Houston imamı Kemal Öksüz, Ermenistan'da yakalandı. ABD tarafından dolandırıcılık ve sahtecilik suçlamalarıyla Interpol tarafından aranan Kemal Öksüz'ün Erivan'da bir STK aracılığı ile Türkiye karşıtı çalışmalar yürüttüğü belirlendi. Öksüz'ün ABD vatandaşı olduğu ve adını Kevin olarak değiştirdiği ortaya çıktı. ABD'li senatörlerle kirli ilişkileri olan Kemal Öksüz'ün eski Başkan Obama ve birçok tanınmış isimle çekilmiş fotoğrafları bulunuyor. Kemal Öksüz'ün Adil Öksüz'le akrabalığı bulunmuyor.

Ermenistan basınında yer alan haberde, terör örgütü FETÖ’nün Houston imamı Kemal Öksüz’ün dün Ermenistan’da kıskıvrak yakalandığı ifade edildi. ABD tarafından 23 Ağustos’ta Intarpol aracılığı ile aranmaya başlayan Kemal Öksüz’ün Ermenistan’da işletmesi olduğu ve sivil toplum örgütleriyle bölgede FETÖ adına çalışmalar yürüttüğü belirlendi.

Ermeni basınında yer alan haberde Öksüz’ün Interpol tarafından arandığı dün yapılan operasyonla yakalandığı belirtildi. Yerel basındaki haberlerde Öksüz’ün ABD vatandaşlığı aldığı ve bu sürecin sonunda adını Kevin olarak değiştirdiği belirtildi.

KEMAL ÖKSÜZ BÖYLE YAKALANDI

YAKALANMA SEBEBİ: KONGRE ÜYELERİNE USULSÜZLÜK

Ermeni basını, Öksüz’ün geçmişte bir sivil toplum örgütünde çalıştığı ve bu süreç içerisinde Türk ve ABD vatandaşlarını Türkiye ve Azerbaycan seyahatleriyle bir araya getirmeye çalıştığını yazdı. Ermeni polisinin, yakalama kararı sonrasında takibe geçtiği ve bütün Ermeni polis birimlerinin Öksüz’ü yakalamak için harekete geçtiği duyuruldu.

Öksüz’ün ABD Temsilciler Meclisi’ndeki etik komitesine sahte belgeler sunduğu açıklanırken, 2013 yılında Öksüz’ün bazı kongre üyelerini Azerbaycan ve Türkiye’de ağırladığı ifade edildi. Bu seyahatlerde kongreye sunulan belgelerde usulsüzlük yaptığı tespit edilen Öksüz’ün 9 kongre üyesine ve 32 ABD’li yetkiliye binlerce dolar değerinde hediye verdiği için yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi. 

ABD'Lİ SENATÖRLERLE İÇLİ DIŞLI

15 Temmuz darbe girişiminin ardından en çok arananlar listesinde yer alan Kemal Öksüz'ün ABD'li Türkiye karşıtı senatörlerle karanlık ilişkileri de dikkat çekiyor. Bill Clinton ve Obama ile çekilmiş fotoğrafları da ortayan çıkan Öksüz aynı zamanda Türkiye aleyhine de lobi faaliyetleri sürdürüyordu. 

18-08/30/ksuz

18-08/30/clinton

18-08/30/kemal

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN