Son dakika! Filistin ve Kuveyt'ten BMGK'ya acil toplantı çağrısı

Son dakika! Filistin ve Kuveyt'ten BMGK'ya acil toplantı çağrısı

Filistin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 24 içinde Gazze'deki durumu görüşmek üzere acil toplantı yapmasını beklediklerini bildirdi. Öte yandan Kuveyt'te İsrail'in Gazze sınırındaki şiddet olayları üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden (BM) acil toplantı talebinde bulundu.

Büyükelçi Mansur, Suudi Arabistan'ın BM Daimi Temsilcisi Abdallah Al-Mouallimi ve Arap Ligi'nin BM Daimi Temsilcisi Macit Abdülaziz ile birlikte BM'de bir basın toplantısı düzenledi.

Büyükelçi Mansur basın toplantısında yaptığı açıklamada, BMGK'nın geçici üyesi Kuveyt ile Gazze'deki durumu görüşmek üzere acil toplantı çağrısında bulunması konusunda görüştüklerini bildirdi.

Mansur açıklamasında, salı günü veya bugün öğleden sonra BMGK'nın ve İsviçre'deki BM İnsan Hakları Konseyi'nin acil toplanacağını kaydetti.

Toplantıda, İsrail'in Gazze'de "katliam" yaptığını belirten Büyükelçi Mansur, "Barış süreci"nin bitip bitmediğine ilişkin soruya, müzakere edecek bir şey olmadığını söyledi.

Filistinlilerin Gazze Şeridi'nde İsrail ve ABD'ye karşı düzenledikleri gösterilerde, İsrail askerlerinin protestocuların üzerine ateş açması sonucunda, şu ana kadar en az 52 kişi hayatını kaybetti.

KUVEYT'TEN DE ÇAĞRI

BMGK'nin geçici üyelerinden Kuveyt, Gazze'deki şiddet olaylarında 50'den fazla Filistinlinin hayatını kaybetmesi üzerine BM Güvenlik Konseyi'ni yarın acil toplantıya çağırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN