Son dakika! Filistin'in flaş kararı sonrası ABD açıkladı: Yeni 'barış planı' üzerinde çalışıyoruz

Son dakika! Filistin'in flaş kararı sonrası ABD açıkladı: Yeni 'barış planı' üzerinde çalışıyoruz

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), ABD ile Filistin-İsrail barış görüşmelerinin, Kudüs kararından dönene kadar "askıya alındığını" açıkladı. Diğer tafartan ABD'nin Kudüs kararı sonrası acil olarak toplanan BM Güvenlik Kurulu sırasında bir açıklama yapan ABD'nin BM temsilcisi Nikki Haley, ABD'nin yeni bir 'barış planı' üzerinde çalıştığını söyledi ancak plan hakkında detay vermedi.

FKÖ Genel Sekreteri Saib Ureykat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "ABDtarafıyla, barış süreciyle ilgili görüşen her Filistinli, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararını tanımış demektir. Dolayısıyla ABD, Kudüs kararından dönene kadar barış süreciyle ilgili görüşme olmayacaktır.” ifadesini kullandı.

Ureykat, daha önce de ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararına dair "ABD bu kararla barış görüşmelerindeki rolüne son vermiştir." açıklamasında bulunmuştu.

ABD: YENİ 'BARIŞ PLANI' ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

ABD yönetiminin Kudüs kararının ardından, BM Güvenlik Kurulu acil olarak toplandı. 

ABD’nin BM Büyükelçisi Nikki Haley, “Karar şüpheleri ve soru işaretlerini artırabilir ancak ABD hiç olmadığı kadar barış vaat ediyor ve bu hedefimize her zamankinden daha yakınız” dedi. 

Haley, diğer ülkelere ‘açıklamalarının ve eylemlerinin tonunu düşürme’ çağrısı yaparken, Trump’ın duyurusunu 'şiddet bahanesi' olarak kullananların ise ‘barış için uygun olmayan ortaklar’ olduğunu belirtti. 

Trump yönetiminin yeni bir ‘barış planı’ üzerinde çalıştığını da söyleyen Haley bu konuda ise bir detay vermedi. 

RAMALLAH / AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN